Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hdz radmanu:

'Ni krajem 80-tih nisu se radili prilozi tako kao onaj u Labirintu o Karamarku'

Milijan Brkić
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/2
08.03.2014.
u 18:10

- HRT ne samo da sudjeluje u od vrha države potaknutoj i osmišljenoj kampanji protiv Tomislava Karamarka - a čiji je cilj pošto-poto prikazati ga kao lošeg predsjednika HDZ-a - nego je Radmanovom zaslugom HRT morao i otvoriti tu nemaštovitu kampanju- navodi HDZ u otvorenom pismu.

Zbog emisija Hrvatska uživo i Dnevnik 3 koje su prikazane u petak i emisije Labirint u kojoj je između ostalog prikazan prilog o Tomislavu Karamarku reagirao je HDZ koji je uputio otvoreno pismo glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu.

Pismo koje je potpisao glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić prenosimo u cijelosti:

Manipulacija, obmana, ali i cenzura - kakvu je gledateljstvu HRT-a u četvrtak i petak servirao Goran Radman putem političkog magazina Labirint (četvrtak) te emisija Hrvatska uživo i Dnevnik 3 (petak) - već dugo nije zabilježena na ovim prostorima. A na području Europske unije, vjerujemo, nikada se nije niti mogla dogoditi.‪

I prije nego što je nametnut za ravnatelja HRT-a, znalo se da Radman može upravljati televizijom samo onako kako je 80-tih godina prošlog stoljeća naučio kada ga je komitet instalirao za direktora TV Zagreb. Ali, ovim je emisijama nadmašio i samog sebe iz tih partijskih dana!

Ni krajem 80-tih nisu se radili prilozi na tako vulgaran i proziran način kao što je u Labirintu napravljen onaj o Tomislavu Karamarku. Između ostalog, za sugovornike su odabrane dvije ekstremno pristrane osobe, koje zagriženo podržavaju predsjednika Josipovića, te izražavaju otvoreno neprijateljstvo prema svima onima koji ugrožavaju njegov reizbor.

Važno je napomenuti da se pritom nije niti pokušalo fingirati „pravilo druge strane“ - nitko nije nazvao ni HDZ, ni njegovog predsjednika. HRT ne samo da sudjeluje u od vrha države potaknutoj i osmišljenoj kampanji protiv Tomislava Karamarka - a čiji je cilj pošto-poto prikazati ga kao lošeg predsjednika HDZ-a - nego je Radmanovom zaslugom HRT morao i otvoriti tu nemaštovitu kampanju. Uistinu ponižavajuće za javni radiotelevizijski servis! No ta kampanja, unatoč svoj sili naručenih propagandističkih tekstova i priloga u režimskim medijima, neće ostvariti svoje ciljeve: HDZ će imati pobjedničkog kandidata za predsjednika RH, a pobijedit će i na europskim izborima i na onima parlamentarnima.

Iz te nam je kampanje posve jasno kako bi Josipović želio drugu osobu na čelu HDZ-a - onu koja bi ga podržala na idućim predsjedničkim izborima. Cilj te kampanje - koju odnedavno udruženi Josipović i Milanović vode preko režimskih medija - također je pokušati skrenuti pozornost javnosti sa svih njihovih afera, kao i s njihovoga dokazanog neznanja i nekompetentnosti.

Emisijama kao što su Labirint, Dnevnik 3 i HUŽ HRT je demonstrirao ne samo nekorektnost i neprofesionalnost, nego i besprizornu neodgovornost spram svojih gledatelja, hrvatskih građana svih političkih opcija, koji plaćaju pretplatu kako bi dobili cjelovitu, nepristranu, vjerodostojnu informaciju.

Javno pozivamo Gorana Radmana da prestane voditi HRT ideologijom 80-tih. Neka napokon prihvati da smo ipak u 21. stoljeću. Neka napokon shvati da je HTV javna, a ne partijsko-državna televizija. A ne da i dalje ima ulogu Josipovićeve i Milanovićeve medijske samoposluge.

>> HDZ-ovci se slikali s Kličkom i Merkel, fotografije objavili na Facebooku 

>> Ponašanje Ive Josipovića podsjeća na devedesete

Komentara 124

SE
sestrićna
18:19 08.03.2014.

na žalost vaso je u pravu..ista klika koja je uređivala tvz uređuje i hrt..tj nismo se pomaknuli s mjesta još od 80 ih..pjongjang uzor..

WA
walti
18:38 08.03.2014.

hrt je leglo komunista udbasa antihrvata televizija u kojoj sudjeluju i rade ljudi koji nisu hrvati to je moguce samo u ovoj komunistickoj tvorevini zvanoj hrvatska a tu nas je dovela ova vlada i josipovic tzv crvene gnjide a predlazem da tv promjene ime u kukuriku televizija sramite se banditi hrvati vas placaju a vi radite protiv njih

HE
hercegovačkiponos
19:02 08.03.2014.

Gledao sam Hrvatsku uživo. Naručeni gost (Olujić), koji nije krio odbojnost i mržnju prema HDZ-u i njegova voditeljica u emisiji koja se pišala u gaće od sreće dok je ovaj kakio po Karamarku. O Radmanu neću. O njemu će nadam se DORH i USKOK kada se vlast promijeni. Ali i vi večernjakovci kako samo brišete komentare o Kovačevu, pa na istoj ste ravni kao i HTV... Zašto stavljate članak, ako ga se ne smije komentirati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije