Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gdje je novac

HRT kazneno prijavio voditelja prodaje oglasnog prostora

HRT (1)
Davor Višnjić/Pixsell
20.08.2012.
u 12:59

Naložena je interna revizija poslovanja Odjela prodaje. Šteta je između 700 tisuća i milijun kuna, a dvoje zaposlenih je suspendirano

Hrvatska radiotelevizija podnijela je danas kaznenu prijavu protiv Luke Slipčevića, voditelja poslova radne jedinice Prodaja, te nekoliko nepoznatih osoba zbog sumnje u prijevaru i zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju počinjenih na štetu HRT-a. Trenutačno je suspendirano dvoje radnika HRT-a te naložena interna revizija poslovanja Odjela prodaje oglasnog prostora HRT-a. Šteta se procjenjuje na 700 tisuća kuna, a moguće je da doseže i milijun.

– Prerano je dati bilo kakvu izjavu, ali osjećam se ljutito i izigrano. Trebala je to biti istraga unutar kuće – rekao je ekskluzivno za Večernji list optuženi Luka Slipčević. Na upit od koga se osjeća izigrano, nije htio odgovoriti, no ako je vjerovati šuškanjima s prisavskih hodnika, i te kako ima razloga za takav osjećaj. Luka je, priča se, kolateralna žrtva nekih većih igrača. Slagao je reklamne blokove i pazio da ne bude prekoračenja po dopuštenim minutama po satu, što je zapravo idealan prostor za malverzacije.

Sporno je to što, tvrde izvori s HRT-a, prihodi od oglasa ne odgovaraju količini emitiranih. Iako je HRT-u kao javnoj televiziji zabranjeno prekidati filmove reklamama, emitirati ih čak na početku ili kraju, to se ipak čini. A zarade je mala. Gdje su onda ti prihodi?

 

Komentara 17

S6
starkey 662002
13:16 20.08.2012.

Ovo je tako bitna vijest da ste ju morali objaviti na tri mjesta u dvije različite rubrike????????? Mislim da ima bitnijih pa čak i u sezoni kiselih krastavaca...

Avatar comparator
comparator
14:02 20.08.2012.

Namjerno puštanje kriminalcima da rade kaj hoće je stara stvar svih vlasti do sada jer su lopovimtada pokorniji i lakše izvršavaju političke zadatke.Ta televizija je toliko zla nanjela Hrvatskoj da se može usporediti s četničkom agresijom.

Avatar Velebit
Velebit
14:19 20.08.2012.

Je li L.S. zapravo Silvija Luks?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije