Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržišno natjecanje

HRT će ubirati TV pristojbu i nakon što uđemo u EU

'18.10.2010., Zagreb - Olgica Spevec, ravnateljica Agencije za zastitu trzisnog natjecanja.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
Davor Puklavec/Pixsell
11.09.2012.
u 19:00

Državne potpore nisu moguće bez dopuštenja Europske komisije. Oprezan treba biti s otpisom poreznog duga

Sve odluke vezane uz brodogradnju donosit će se ubuduće u Europskoj komisiji pa se može reći da je brodogradnja ušla u EU prije Hrvatske.

Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja u procesu privatizacije škverova ostaje uloga konzultanta. No, njezine ovlasti jačaju u području tržišnog natjecanja. Kad je riječ o potporama, iz AZTN-a upozoravaju poduzetnike da se moraju ponašati u skladu s pravilima EU o državnim potporama jer bi u protivnom mogli snositi financijske posljedice. Za davatelja potpora nema sankcija, ali ima za primatelja koji će ih morati vratiti s kamatama.

Hrvatska može i nakon ulaska u EU nastaviti s programima zatečenih potpora i do ulaska u EU predlagati nove, ali ih mora odobriti Komisija.

AZTN priprema 12 novih programa za odobravanje, među njima je i HRT koji će moći neograničeno vrijeme naplaćivati pristojbu.

Nema jednoznačnog odgovora ni na pitanje je li otpis poreznog duga potpora ili se i na državu gleda kao na privatnog investitora.

>>TV-prijamnik možete odjaviti, ali morat ćete platiti ovjeru

Komentara 49

TR
Trucker
19:26 11.09.2012.

A što je tu čudno u pretplati? PA CIJELA EU UBIRE PRETPLATU ZA JAVNU TV!!!!!! 2013 godine Njemačka uvodi TV POREZ....neće više plaćat samo onaj koji i posjeduje TV prijemnik VEĆ SVAKO KUĆANSTVO mjesečno ca 18€!!!!!!! I to je gotovava priča!!!!!! Jedino možda ustavni sud Njemačke osujeti TAJ DODATNI HARAČ za one koji ne posjeduju TV prijemnike!

BO
boeing777
19:28 11.09.2012.

svi koji mislite da će se nešto prommijeniti ulaskom u EU, vjerujete ko izraelci zlatnom teletu

BA
bandido
19:19 11.09.2012.

Ispravka: HRT ce htjeti ubirati pretplatu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije