Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Friščićeva termoelek

Hrlec više nije direktor, tvrtka E-two-energy ga otjerala

'16.11.2010., Koprivnica - Borislav Hrlec, direktor tvrtke E-to-energy koja je investitor u termoelektranu u opcini Koprivnicki Ivanec pored Koprivnice.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
Foto: 'Marijan Susenj/PIXSELL'
1/3
19.03.2011.
u 14:09

– To su gluposti. U tvrtki nisam već tri mjeseca, a otišao sam zbog toga što sam imao infarkt – rekao je Borislav Hrlec

HSS-ov tajkun Borislav Hrlec više nije direktor E-two-energyja, tvrtke koja bi u Koprivničkom Ivancu, rodnom selu šefa HSS-a Josipa Friščića, trebala graditi termoelektranu na drvnu biomasu vrijednu 70-ak milijuna eura.

Vlasnik je i sin

Prema novom stanju, većinski vlasnik tvrtke sa 75 posto udjela je Nijemac Jürgen Steinke, a 25 posto udjela nalazi se u rukama Hrlecovog sina.

Neslužbeno doznajemo da je Hrlca iz tvrtke izbacio upravo Steinke, nakon što je doznao za direktorove mutne poslove prema kojima je Hrlec, navodno, krivotvorio dokumente i uzimao tvrtkin novac, a nije ni izvršio sve poslove koje je trebao.

Hrlec je jučer takva nagađanja nazvao glupostima i kazao da je iz E-two-energyja otišao zbog zdravstvenih problema. Rekao je da je imao infarkt, te da će oporavak trajati najmanje šest mjeseci. O eventualnom povratku u posao razmislit će ako mu zdravstveno stanje bude u redu. Situaciju u bivšoj tvrtki nije htio komentirati jer, kaže, u njoj nije već tri mjeseca.

S obzirom na brojne nejasnoće oko TE, danas bivši direktor je početkom mjeseca, nakon sjednice Županijske skupštine, trebao vijećnicima prezentirati i pojasniti projekt, no tri dana ranije sastanak je otkazao zbog bolesti.

Bez obzira na kadrovske promjene i kontroverze koje gradnja TE izaziva u javnosti, Steinke je u četvrtak na sastancima s koprivničkim i županijskim vodstvom naglasio da bi njena gradnja mogla početi već u rujnu, te da su banke zainteresirane za financiranje.

Gradnja u rujnu

Projekt je dobio lokacijsku dozvolu, no za njega još nije osigurano zemljište u Ivanečkoj poslovnoj zoni, koje bi se trebalo prodavati na skorom javnom natječaju po 50 posto nižim cijenama nego u gradovima.

Župan Darko Koren jučer nije htio komentirati smjene u E-two-energyju, kazavši da je to privatna tvrtka, dok je gradonačelnik Zvonimir Mršić poručio kako je bio i ostao protiv gradnje TE. Glavni zagovornik projekta Friščić jučer nije odgovarao na naše pozive.

Komentara 3

Avatar tkozna
tkozna
19:01 19.03.2011.

Ovaj čovjek je bio osovina ili burgija sila koje će iz Austrije dovesti spalionicu (zovite vi nju sada termoelektrana) u Podravinu. Sigurno je jedno da je Bosanac, HercegovaC ili Austrijanac došao na Ivanjsku livadu o rekao ovdje ću graditi termoelektranuu da bi dobili šut u guzicu da se više nikada ne bi u Podravini pojavili. No zato su Friščić i ova nezgodna faca bili uvlakači ovog najprljavijeg energetskog izvora. JELI STVARNO GOTOVO!

SL
slatkica
20:55 20.03.2011.

Zvonko koja su to \"bolja radna mjesta\"? Jel možda ona koja su otvorena u poduzetničkim zonama Grada Koprivnice? Prema onome što piše na web stranicama tvrtke http://www.etwoenergy.com/stranice/obnovljiva_energija/ ne dobiva se dojam da se ovi bave nečim lošim. Čak bih rekaoo da i u gradu često pričaju o projektima održivog razvoja i zelene energije poput ovih. Ili je možda uvjet da vjerujemo u sve te priče jedino ako se one događaju unutar granica najdražeg nam grada??? Podravski jal je zbilja najgora stvar koja stanuje ovdje među nama.

BB
Bugs Bunny
13:41 15.04.2011.

@tkozna, pričaš nevjerojatne gluposti. ovo je standard u zapadnoj europi jer se radi o ČISTOJ energiji, drvo je CO2 neutralno, ne ovisimo o promjenama uvoza plina već imamo svoje resurse. Jedino što me čudi je što se ne radi o o kogeneracijskom postrojenju koje bi bilo znatno isplativije, ali vjerojatno ne postoji toplovodna mreža na tom području. Švedska ima gotovo pola svoje toplinske i električne energije iz kogeneracijskih postrojenja na biomasu, o čemu vi pričate??? Kontra ste jedne od rijetkih pozitivnih stvari koje se namjervaju graditi u RH jer mislite da opet političari nešto muljaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije