Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRI ODNOSI

HRID s HDZ-om u zagrebačkim jedinicama?

Drago Prgomet
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.07.2016.
u 20:02

Neslužbeno u Prgometovu krugu doznajemo da je na tu temu komunicirao s Plenkovićem, ali još ništa nije dogovoreno

Iako su u tijeku pregovori HDZ-ova tima s potencijalnim partnerima, nagađa se da bi s HDZ-om u prijeizbornu koaliciju mogao ići HRID Drage Prgometa, i to u zagrebačkim i eventualno slavonskim izbornim jedinicama.

U HDZ-u nam tu informaciju nisu potvrdili, ali Prgomet nam je rekao da je otvoren za razgovore s Andrejem Plenkovićem.

Neslužbeno u Prgometovu krugu doznajemo da je na tu temu komunicirao s Plenkovićem, ali još ništa nije dogovoreno.

Koalicija HDZ-a i HRID-a u Zagrebu ili Slavoniji nije nelogična jer je Prgomet na platformi Mosta na zadnjim izborima u prvoj zagrebačkoj jedinici osvojio tri mandata. Samostalno, nemoguće je da HRID može ponoviti takav uspjeh. 

Osim toga, Prgomet je na tim izborima osvojio 21.438 preferencijalnih glasova. U HDZ-u kažu kako će Plenković morati dobro odvagnuti što s Prgometom dobiva, a što gubi jer procjenjuju da bi se možda zagrebački HDZ mogao pobuniti zbog uvođenja Prgometa i HRID-a na listu ako to bude opcija. 

Poznato je da je Drago Prgomet, i dok je bio u HDZ-u, bio u jako dobrim odnosima i s Davorom Ivo Stierom i s Andrejem Plenkovićem, pa je, dok je bio u Mostu, čak rekao da je Most otvoren za takve političare. 

Komentara 26

DU
Deleted user
20:40 18.07.2016.

pa nek se prgomet upiše natrag u hdz

BE
berogrga
20:44 18.07.2016.

To bi bio odličan potez! Prgomet je mostu u izbornim jedinicama koje presijecaju Zagreb donio jako puno glasova. Znam jako dobro da je najmanje 50 tisuća Posavljaka iz Zagreba i Zg prstena dalo glas mostu isključivo zbog Prgometa. Karamarko kadaa se zahvalio Prgometu na suradnji je upravu tu napravio svoji prvu veliku stratešku grešku i izbio HDZ-u najmanje 100 tisuća birača!

CA
carlo20
20:48 18.07.2016.

Prgomet je jači igrač od hss-a, to bi bio dobar potez HDZ-a da koaliraju s Prgometom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije