Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRZAVICE

Hrg: Ne soliraš prvi put. Kosor: Bavi se selom!

Darinko Kosor Branko Hrg
Marko Lukunić/PIXSELL
09.10.2014.
u 07:15

Nervoza - 
Što je HDZ-ova koalicija šira, to su partneri uznemireniji

Što se više širi HDZ-ova koalicija, to je veća nervoza među partnerima. Uvijek nekako zaiskri između HSS-a i nekog od partnera. To ne znači da je uvijek problem u HSS-u. Prvo se Ruža Tomašić, šefica HSP-AS-a, osjetila uvrijeđenom jer je HSS postao HDZ-ov strateški partner, a i zato što je Marijana Petir (HSS) na listi za europske izbore bila bolje plasirana od nje, kako ju je netko dobro nazvao, kraljice preferencijalnih glasova.

Sada su se “čarke” javile između HSS-a i HSLS-a. Branko Hrg, šef HSS-a, nakon četiri dana otkako je Darinko Kosor, šef HSLS-a i najnoviji HDZ-ov partner, nastupao u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” medijima je poslao priopćenje u kojem “demontira” Kosorovo hvaljenje da je na izbore u Gradu Zagrebu izašao bez SDP-a, HDZ-a i Milana Bandića. Što je činjenično točno, ali nedostaju HSS te Zelena lista i DSU. Hrg stavku po stavku obrazlaže kako nema HSLS sam sedam vijećnika u Gradskoj skupštini, kako nije HSLS sam dobio 12 posto, kako je prvo s HSS-om potpisao zajedničku listu za europske izbore, a onda tek i s Nacionalnim forumom... Hrg priopćenje završava porukom da se nameće pitanje korektnosti i vjerodostojnosti Darinka Kosora te da će HSS razmotriti načine daljnje suradnje s njim. Ipak, šef HSS-a ne namjerava razvrgnuti koaliciju u Gradu Zagrebu, a sam kaže kako se njegova kritika odnosi isključivo na Zagreb i da nema veze s njihovom zajedničkom koalicijom s HDZ-om.

Nervoze nema

– Nije ništa tako dramatično, ali timovi moraju sjesti i korektno surađivati. Kosoru nije prvi put da samodopadno solira, ali dosad nismo reagirali – rekao nam je Hrg. Na pitanje pojačava li se nervoza u HDZ-ovoj koaliciji dolaskom novog partnera, Hrg je odgovorio da nervoze nema. HSS je, nastavio je, HDZ-ov strateški partner i tako će, uvažavajući sve ostale, i ostati. Darinko Kosor pak odgovara da tema “Nedjeljom u dva” nije bio HSS ni Grad Zagreb, a čudi se što je Hrgu trebalo četiri dana da reagira.

– O karakteru tog čovjeka govori to što me na dan kada je pustio priopćenje zvao na kavu – rekao nam je Kosor. Hrgu je poručio da mu čestita Dan nezavisnosti, ali i neka se bavi poljoprivredom, kao što se HSLS bavi gospodarskim problemima, a da njegov “sajam taština” iz priopćenja neće ni komentirati. Kosor je dometnuo i da nema ambicija da HSLS postane HDZ-ov strateški partner, pa HSS može biti miran. U HDZ-ovoj koaliciji je dinamično, a zna se i da su svi HDZ-ovi partneri, osim HSLS-a koji je bio neutralan, podržali referendum o izmjeni izbornog zakona, dok je HDZ bio izričito protiv.

>>'HDZ je HSLS-u ponudio mjesto ministra gospodarstva'

>>Isti oni koji su HDZ gurali u centar sada viču da je to s HSLS-om kupleraj

Komentara 12

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
07:47 09.10.2014.

Hm, a je to neka novost da je Darinko Kosor prebjeg od sviju svima. A i Hrg nije baš pametno izabrao koalicijskog partnera. Kosor u Gradskoj skupštini pleše kako Bandić svira, a dva HSS-ovca, Obad i Polovanec isto dižu rukuu za Bandića, iako su kao stranka desnog centra. Sada bi Kosor nakon što mu je odzvonilo u Gradskoj skupštini koalirao na nacionalnoj razini s HDZ-om i traži tri saborska zastupnika i ministarstvo gospodarstva. Pa tko bi se iole pametan upuštao sa takvom osobom i takvom strankom koja je od nacionalne stranačke perjanice pretvorena u neprepoznatljivu političku kašu.

MA
matan91
08:06 09.10.2014.

HDZ je totalno krivo odigrao, što će im HSLS? Marginalna strančica...uhljebi kao i HNS-ovci

DR
dragica949
08:36 09.10.2014.

NE predizbornom koaliranju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije