Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSU POZVAO VLADU NA INTERVENCIJU

Hrelja: Štednja u banci i polica životnog osiguranja isplativiji od izdvajanja u II. mirovinski stup

10.02.2009.
u 12:15

Ocjenjujući kako je u ovom trenutku štednja u banci te uplata polica životnog osiguranja znatno isplativije ulaganje od onoga u II. mirovinski stup, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja pozvao je Vladu da intervenira i pronađe način zaštite sredstava u II. mirovinskom stupu.

HSU podupire predsjednika HANFA-e Antu Samodola u ideji za osnivanjem instituta jamstvenog kapitala kao svojevrsnog reosiguranja, prema Hrelji, sada ugroženih sredstava II. mirovinskog stupa.

Pozvali su i Vladu da, poštujući ustavnu odredbu jednakosti građana, intevrenira u slučaju 300 umirovljenica koje su opredjeljujući se za II. stup mirovine dobile manje iznose od osoba koje su se odlučile za mirovinu samo iz I. stupa. Riječ je o ljudima koji su 2002. godine, tijekom donošenja reforme, imali između 40 i 50 godina te su svoje povjerenje dali izdvajanjem i za II. mirovinski stup.

Umjesto toga, objasnio je Željko Šempe ispred HSU-a, dobile su 500 do 800 kuna niže iznose mirovina nego oni čije mirovine idu isključivo iz I. mirovinskog stupa. Pozivamo stoga Vladu da reagira brzo dok se problem neujednačenih mirovina sa 300 nije popeo na 100 tisuća umirovljenika - poručio je HSU.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije