Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PRIJEDLOGA REFORME Umirovljenici zabrinuti promjenama u zdravstvenom sustavu

Hrelja: HDZ dovodi u pitanje koaliciju s HSU-om zbog reformi zdravstva

06.11.2008.
u 13:58

Šezdeset posto umirovljenika danas ima dvije do tri dijagnoze, 23 posto ih stalno uzima lijekove, a 87 posto osoba treće životne dobi osjeća se bolesno. Kada čuju da će morati plaćati visoku participaciju i doprinos na mirovinu da bi dobili uslugu u zdravstvu, bit će im još gore, poručili su ih Hrvatske stranke umirovljenika osvrćući se na prijedlog zdravstvene reforme koju je jučer iznio resorni ministar Darko Milinović.

- To nije reforma sustava, već novi način namicanja financijskih sredstava za zdravstvo - ocijenio je Silvano Hrelja, predsjednik HSU-u, izražavajući zabrinutost za opstanak koalicije s HDZ-om ako se nastavi provedba ovakvoga prijedloga reforme. A ta reforma uzima malo od umirovljenika, malo od radnika, malo od pušača, a nikako od poslodavaca, što znači da čuva krupni kapital, smatra Hrelja.

Umirovljenici su također iznijeli da se godišnje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti obavi 87 milijuna raznih usluga i pretraga i da je apsurd da se u tom segmentu zdravstvene usluge pregled plaća 15 kuna. On bi trebao biti besplatan, poručuju umirovljenici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije