Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAVEZ

HRAST, HKS i Blok za Hrvatsku potpisali sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore

Potpisan ugovor o suradnji suverenističkih stranaka na parlamentarinim izborima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
11.12.2019.
u 12:25

– Zadovoljan sam što se nakon 15 godina rascjepkanosti desnog biračkog spektra govori o zajedništvu. Hrvatski suverenisti na parlamentarnim izborima osvojit će najmanje 15-ak zastupnika. Na izborima za Europski parlament stvorena je gruda koja će se na parlamentarnima pretvoriti u lavinu – poručio je predsjednik HKS-a Marijan Pavliček.

HRAST, Hrvatska konzervativna stranka i Blok za Hrvatsku potpisali su danas sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće parlamentarne izbore u sklopu platforme Hrvatskih suverenista, poručivši kako se bez njih neće moći formirati nova Vlada.

U sporazumu potpisnici navode da su se na taj korak odlučili polazeći od "višestoljetne potrebe za okupljanjem i suradnjom hrvatskih suverenističkih i nacionalističkih snaga te imajući u vidu pogubnost providnog dvostranačja koje vladajućim oligarhijama, pa i sadašnjoj Vladi kao svojevrsnoj trgovačkoj srpsko-hrvatskoj koaliciji omogućuju upravljanje nacionalnom sudbinom na način koji se ogleda u teškim demografskim, političkim, gospodarskim i kulturnim posljedicama".

– Zadovoljan sam što se nakon 15 godina rascjepkanosti biračkog desnog spektra govori o zajedništvu. Hrvatski suverenisti će na parlamentarnim izborima osvojiti najmanje 15-ak zastupnika. Na izborima za Europski parlament stvorena je gruda koja će se na parlamentarnima pretvoriti u lavinu. Nakon 20 godina globalističkih vlada, vrijeme za suvereniste koji će račune polagati samo hrvatskom narodu – poručio je predsjednik HKS-a Marijan Pavliček.

Globalistički lobiji često su omotani u krasan celofan, ali često rade protiv interesa hrvatskog naroda i države, dodaje šef HRAST-a Ladislav Ilčić.

– Jedini način da ih se prepozna jest identitet i vrijednosti koji određuju hrvatski narod kroz stoljeća – kaže Ilčić, dok njegov stranački kolega Hrvoje Zekanović podsjeća kako suverenističku priču čine i brojne inicijative, kao Građanska inicijativa Istina o Istanbulskoj, Hrvatski bedem te razni uglednici.

Primjećuju, nastavljaju, da je kod premijera Andreja Plenkovića zavladala panika.

– Na predsjedničkim, a potom i na parlamentarnim izborima poput lavine će se artikulirati nezadovoljstvo birača koje je krenulo s formiranjem trgovačke protunarodne hrvatsko-srpske koalicije kojom je pogažena autentična biračka volja. To je razlog te panike, nervoze iza koje, osim narcisoidnosti Andreja Plenkovića, stoji strah – komentira šef stranke Blok za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović.

Zekanović nastavlja kako nije lako svakome tko gubi poziciju, pa se tako ni HDZ ni Plenković ne mogu nositi s gubitkom popularnosti. Svi koji su im se htjeli priključiti već su to napravili – kaže Hasanbegović odgovarajući na pitanje pozivaju li u svoje redove i njegovu bivšu stranačku kolegicu Brunu Esih, dodavši kako za udruživanje s njima postoje i određeni kriteriji, kao što je potpora Miroslavu Škori.

Komentara 25

BA
bakulušić
14:27 11.12.2019.

Neminovno dolazi vrijeme promjena, treba biti spreman i svatko mora suspregnuti svoj ego zbog zajedničkog dobra. Nova Hrvatska treba nove ljude. Sretno!

LL
lijepa_li si
14:44 11.12.2019.

zajedno, ujedinjeni ostvaruju respekta vrijedan uspjeh

BB
bruna_bruna
12:37 11.12.2019.

Čestitam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije