Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija

Hrabri sumještani spasili trojicu preživjelih iz minskog polja

mine otočac (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/7
28.06.2010.
u 19:10

Danijel Pintar (29) je poginuo, teško ozlijeđeni M. Š. (30) je u KBC Rijeka, dok su T. Š. i T. R. lakše ozlijeđeni.

Zaprepašteni mještani sela Zabare pohitali su na mjesto eksplozije, a kada su ugledali ozlijeđene, neki od njih hrabro su pohitali u pomoć četvorici muškaraca koji su stradali u eksploziji mine u označenom minskom polju dvjestotinjak metara od lokalne ceste kod Dabra u selu Zabare u blizini Otočca jučer u 20.30 sati.

Danijelu Pintaru (29), iz Otočca, nisu mogli pomoći. Mladić je poginuo na licu mjesta.

>>Poginuo jer je noću šetao po označenome minskom polju

Iz opasnog polja požrtvovni mještani izvlačili su ostalu trojicu ozlijeđenih. M. Š. (30) iz Kutereva pokraj Otočca s teškim se tjelesnim ozljedama jučer nalazio u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, a lakše su ozlijeđeni T. Š. (24) i T. R. (46), također iz okolice Otočca.

Išli brati gljive?

– U šoku sam, ne mogu posjetiti sina, rekli su mi da mora biti u šok-sobi sljedećih 48 sati - jedva je izgovorila majka M. Š..

– Išao je brati gljive s prijateljima, tako sam čula. Moj sin vozi šumski traktor i siječe drva te poznaje to područje pa pretpostavljam da je znao da tamo ima gljiva. Njih četvorica, koliko znam, jučer su se odlučili otići u berbu. Nije mi se javio da ide brati gljive, a za nesreću sam čula kasnije. Sada je u bolnici u Rijeci. Jako sam potresena, jedva stojim na nogama - ispričala nam je majka M. Š..

Opasne ozljede nogu

Trojica muškaraca nakon eksplozije zbrinuta su u Domu zdravlja Otočac, odakle su prevezena u bolnice u Ogulinu i Gospiću. M. Š. je jučer iz Opće bolnice u Ogulinu, gdje je primljen s teškim ozljedama na objema potkoljenicama i zdjelici, s vanjskim prijelomom desne noge te u životnoj opasnosti, prevezen je u KBC Rijeka. Lakše ozlijeđeni T. Š. i T. R. primljeni su u ambulantu Opće bolnice u Gospiću te su, nakon što su im ozljede sanirane, pušteni na kućnu njegu.

Danas su stručnjaci za razminiravanje pažljivo pregledavajući područje na kojem je jasno istaknuta tabla “Pazi, mine!” izvlačili tijelo mladića. U nevjerici ih je promatrao brat poginulog Pintara ne mogavši vjerovati da njegova Danijela više nema.

– Još ne možemo sa sigurnošću reći zašto su se tamo nalazili. Pokušali smo s njima razgovarati, ali su još u šoku. Očevidom je rukovodio istražni sudac Županijskog suda u Rijeci i županijski državni odvjetnik, uz pomoć policajaca za protueksplozijsku zaštitu PU ličko-senjske i djelatnike Hrvatskog centra za razminiranje - rekla je K. Maoduš, glasnogovornica PU ličko senjske.

Komentara 16

HE
hermenegildo
21:12 28.06.2010.

a možda bi netko od vas novinara /društveno-političkih radnika/ trebao obavijestiti gospodina Predjsednika Josipovića da dok njega nije bilo u zemlji poćetkom 90-tih Preduzeće od njegovog ćaće je posijalo te mine ... eto da čovjek zna

JA
japa
19:31 28.06.2010.

Svemir i ljudska glupost su beskonačni.....

OB
-obrisani-
23:04 29.06.2010.

Hrabri sumještani spasili trojicu preživjelih iz minskog polja. Pa vidim da nose kaselu, vjerovatno oni nepreživjeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije