Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spašavali djecu na izletu u Požegi

Hrabra HGSS-ovka o napadu stršljena: Bila sam dva metra od njih, ubadali su me par minuta

stršljeni
Foto: PIXSELL/HGSS
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.09.2021.
u 17:52

Pet učenika šestog razreda i tri učitelja dobili su liječničku pomoć i dobro su, potvrdila je ravnateljica škole Marija Samardžija. Ravnateljica Samardžija

Izlet u prirodu učenika i nastavnika OŠ Antuna Kanižlića iz Požege u sklopu Europskog tjedna mobilnosti bio je prilično dramatičan. Napali su ih stršljeni. Pripadnici HGSS stanice Požega spašavali su učenike, a nekoliko njih zadobilo je bolne ubode, dok su HGSS-ovku, koja je spašavala djecu, uboli čak deset puta. 

Pet učenika šestog razreda i tri učitelja dobili su liječničku pomoć i dobro su, potvrdila je ravnateljica škole Marija Samardžija. Ravnateljica Samardžija izjavila je za Hinu da su svi učenici i učitelji dobili potrebnu liječničku pomoć te da su neki od njih preventivno zadržani na promatranju u dnevnoj bolnici.  Članovi Javne vatrogasne postrojbe grada Požege su uništili gnijezdo stršljena u velikom stablu uz cestu.

"Gospođa iz HGSS-a nakon svega došla je u školu provjeriti jesu li svi dobro. To je iznenadilo mnoge jer je nju ubolo deset stršljena. Ona je na osnovi informacije od mještana locirala veliko gnijezdo stršljena i tako zaštitila druge građane", rekla je Samardžija. Članovi Javne vatrogasne postrojbe grada Požege, koji su uništili gnijezdo stršljena u velikom stablu uz cestu.

A kako je proteklo spašavanje ispričali su hrabri HGSS-ovci. 

"Naišli su na leglo. Mi smo onda pojurili gore i tamo je bilo već četiri, pet učenika plaču, sjede na podu. Prvih četvero, petero smo počeli zbrinjavati, zvali smo Hitnu, oni su krenuli ", kazao je HGSS-ovac Igor Protić.

"Mi nismo znali točan lokalitet gnijezda, odakle su došli, ravnateljica se spustila s jednom grupom dok su ovi drugi bili zbrinuti. Budući da se radi od djeci koja su se kretala prema tim požeškim vinogradima, ja sam rekla idemo u auto i idemo vidjeti gdje je to. Oni nisu znali točnu lokaciju. I ja kažem kolegi moram izaći van da vidim gdje su, možda ih čujem. Onda sam se našla dva metra od njih. Već je onda bila najezda, napali su me. Skidala sam ih sa sebe, znam da nisam alergična. To je trajalo par minuta dok su me ubadali, i onda smo ugledali gnijezdo u blizini i vratili smo se i zvali vatrogasce koji su uklonili gnijezdo", kazala je hrabra HGSS-ovka Marijana Švajda.

Dodala je da je nakon toga otišla na Hitnu. "U glavu sam dobila tri uboda, u ruku trbuh dva, leđa jedan i pozadina. Dali su mi injekciju, infuziju sve po protokolu", kazala je te potom vratila u stanicu na dežurstvo.

 

Ključne riječi

Komentara 11

DR
Draconic5
22:40 23.09.2021.

Tako je, bravo, hgss, bravo vatrogasci i ini spasioci ugroženog ljudstva! Sve to treba uništiti, istrijebiti i sanitizirati kako bi se vaša djeca, koja su u osmom razredu prvi put u životu prošetala asfaltiranim putem kroz šumu, osjećala sigurno kao u svom dnevnom boravku. Sve poubijajte, napravite što veći disbalans u prirodi, a onda gledajte i čudite se što se to događa.

DU
Deleted user
18:24 23.09.2021.

Stršljeni kao ni ose ni pčele ne napadaju ako se ne osjete ugroženima. Ljude koji idu u prirodu treba učiti da se znaju ponašati u skladu sa prirodom.Najjednostavnije ako insekt leti oko tebe ne treba panično mlatiti rukama i udarati ga , nego se izmaknuti i udaljiti se, sam od sebe on neće ubosti jer potom ugiba , jer će mu se žalac otkinuti u ljudskoj koži, naime njemu žalac služi za obranu od sličnih njemu isekata. Ne treba Stršljene ubijati bez veze oni imaju svoju funkciju u eko sustavu i treba ih čuvati, ukoliko ste prisiljeni ih ubijati to je nalbolje uraditi recimo onim sprejem Pips , bočno poprskati i oni istog trena osjete da će uginuti i sami sebe bodu i ugibaju da se ne muće.

TV
Tvrdjava
20:13 23.09.2021.

Imaju taktiku ubode I ode..a vas je gospidjo najvjerojatnije jedan ubadao I vracao se po jos tako brzo da ste pomislili da ih je bar trojica....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije