Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stop kupačima

Hoteli traže da mjesta na plažama budu samo za njihove goste

plaza
26.04.2010.
u 17:20

- Naši hoteli nisu važni zato što su dobro građeni, nego zbog lokacije, Dubrovnika i blizine mora, kaže Joško Mikulić, član uprave JLH-a.

Vrijeme ove godine nije išlo na ruku hrabrijim kupačima pa ih se ovih dana na dubrovačkim plažama još ne može vidjeti u većem broju. Međutim, kako se približava ljeto, i kupača je sve više, no i ove bi godine mogli imati velikih problema jer se hoteli zauzimaju za to da plaže budu rezervirane samo za njihove goste.

– Naši hoteli nisu važni zato što su dobro građeni,nego zbog lokacije, Dubrovnika i blizine mora. Smatram da bi plaže ispred hotela trebale biti namijenjene samo gostima hotela, ponekad čak i na štetu građana – istaknuo je Joško Mikulić, član uprave grupacije Jadranski luksuzni hoteli.

Ističe da hoteli na dubrovačkom području imaju velikih problema s dobivanjem koncesija za hotelske plaže.

– Koncesije izdaje Županija, koja je pod utjecajem jedne glasne skupine građana. Gotovo je nemoguće dobiti zatvorenu koncesiju – kaže Mikulić, a inicijativu za lakše dobivanje koncesija i zatvaranje plaža podržavaju i predstavnici drugih hotela. Građanima ostaje samo nada da mjerodavne službe neće popustiti zahtjevima hotelijera, kojima je ove godine glavno opravdanje gospodarska kriza i borba za svakoga gosta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije