Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLOKADA Na Relji prosvjed zbog prodaje parkirališta

Hotel u Zadru dobio parking stanara Svačićeve

10.04.2009.
u 16:13

– Ovdje živimo 45 godina i uređujemo to parkiralište. To je i dvorište za djecu, a sada su nam došli dignuti zid zbog potrebe hotela koji se tu gradi. Pa nevjerojatno je da je gradska uprava uopće to prodala i da će nam tik do naših portuna dignuti zid, koji će dijeliti hotel od naših stanova. Sve za kapital, a za građane... – rekli su nam danas stanari na Relji.

Ograda uz portune
Ispred zgrade u Ulici kralja Petra Svačića na Relji u Zadru ogorčeni i ljutiti stanari blokirali su danas kamion tvrtke iz koje su došli dignuti ogradu na mjestu gdje stanari toga kvarta parkiraju automobile već četrdesetak godina. Jedan od stanara svoj je automobil parkirao ispred kamiona, a ubrzo se ispred spornog parkirališta pojavila i policija.

– Ovdje bi trebao biti hotel Jadran investa, al nama nije jasno kako su dopustili gradnju hotela, a nisu hotelu osigurali parkiralište. Građani su tu u posjedu 40 godina i Grad ovo nije smio prodati. Neka prodaju ćaćino – rekla je Ingrid Antičević Marinović, koja je došla dati podršku okupljenim stanarima.

Nediljko Ikić, jedan od stanara, rekao je kako su, kada su bili na sastanku u Gradu, dobili odgovor da bi stanari trebali parkirati na parkiralištu Lipotice ili na parkiralištu na Maloj pijaci, što stanari nipošto ne žele prihvatiti.

Grade parkiralište
– Stanari su godinama ulagali svoje novce u uređenje ovoga dvorišta i parkirališta. Kada je jedna kuća u dvorištu izgorjela, mi smo sami dali oko 10.000 kuna za sanaciju. Sada tvrde da to nije naše i da su morali prodati jer da u protivnom ne bi imali za mirovine i plaće. Pa ne daju oni mirovine! – ljutio se Marinko Vidov.

Prvi čovjek Jadran investa, tvrtke koja će graditi hotel koji će stajati 30 milijuna eura i bit će u lancu Hiltona, Mladen Ninčević, tvrdi kako nema razloga prosvjedu. – Mi smo to zemljište, veličine oko tisuću metara četvornih, kupili za oko četiri milijuna eura i imamo obvezu nakon gradnje hotela urediti 20 parkirališnih mjesta koje mogu koristiti stanari. Mi smo stanarima ponudili i besplatan parking nekoliko metara dalje, gdje inače naplaćujemo parkiralište, a dio je to i potpisao. Želimo dobrosusjedske odnose, ali i izgraditi hotel za dvije i pol godine – rekao nam je Mladen Ninčević.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije