Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crna Gora

Više Hrvata u bolnici u Budvi: Hotel u kojem su se otrovali inspekcija zatvorila osam puta u par mjeseci

Zagreb: ?ekanje rezultata izbora za Europski parlament u središnjici HDZ-a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
28.08.2022.
u 12:49

Crnogorski Institut za javno zdravlje ranije je objavio kako je uzeo uzorke iz prostorija hotela te ih poslao na analizu kako bi se utvrdio uzrok trovanja turista.

Crnogorska turistička inspekcija zatvorila je u nedjelju hotel "Loza" u Budvi, u kojem je bilo smješteno oko 100 turista koji su u subotu zatražili pomoć liječnika zbog simptoma trovanja hranom. Među turistima koji su uglavnom iz Europe je i folklorna grupa iz Klinča Sela koji su smješteni u bolnici Danilo prvi na Cetinju. Kako je prenio portal RTCG oni su dobrog zdravstvenog stanja i danas bi trebali biti otpušteni na kućno liječenje.

Jedna od gošći hotela, predsjednica Zajednice HKUU Klinča Sela Gordana Juranko za Jutarnji list je izjavila da je njih 37-ero doputovalo u Budvu iz Klinča sela kako bi sudjelovali na folklornom festivalu. "Svi smo se razboljeli i svi smo bili u bolnici u Cetinju. Nekoliko nas je nakon primljene infuzije otpušteno iz bolnice, ali većina je provela jednu ili sada već dvije noći u bolnici" kaže Juranko dodajući kako su u bolnici svi bili ljubazni i profesionalni, a zadovoljni su i s reakcijom hrvatskog veleposlanstva, kao i s novim smještajem.

Kako je priopćila ravnateljica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević, ovo je osmi put da se u nekoliko mjeseci zatvara budvanski hotel Loza. "Zapečaćene su sve smještajne jedinice u hotelu (100 soba), restoran i kuhinja. Dakle, kompletni objekt", kazala je Vujošević za Portal RTCG, te je istaknula da su pečati prethodnih sedam puta nezakonito skinuti što je prema crnogorskom zakonu kazneno djelo.

Crnogorski Institut za javno zdravlje ranije je objavio kako je uzeo uzorke iz prostorija hotela te ih poslao na analizu kako bi se utvrdio uzrok trovanja turista.

Gosti koji su boravili u hotelu Loza sada su većinom smješteni u drugim hotelima u Budvi o trošku crnogorskog ministarstva gospodarskog razvoja i turizma. Čelnici općine Budva kasno sinoć potvrdili su da se oko 100 turista uglavnom iz Poljske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske javilo bolnicama u Kotoru, Baru i Cetinju s probavnim tegobama.

Na Twitteru se oglasio i crnogorski ministar zdravlja u tehničkoj vladi Dragoslav Šćekić koji je napisao kako su crnogorske zdravstvene ustanove “brzo i odgovorno pružile neophodnu zdravstvenu zaštitu”.

VIDEO: Ovo su najodgovorniji horoskopski znakovi, je li Vaš među njima?

Komentara 5

TE
Teig1
13:07 28.08.2022.

Vjerovatno je bila kvalitetna niska cijena orjentirana ne za stalne goste.

PR
prokurator
20:26 28.08.2022.

ovako kao na fotki izgleda i večera prosječnog hrvata hahahahahaha :D

OD
Ostanite_doma
14:29 28.08.2022.

Inspekcija će konstatirat da su poštovali higijenske standarde i ispunjavaju minimalne tehničke uvjete. Još će im bolnica poslat račun u klinča selo za liječenje od alkohola uz upitnik šta vam bre beše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije