Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRODAJA DIO PO DIO

Hotel Trakošćan prodaje se u pola cijene, hotel Pagus na čekanju

Pixsell
16.12.2020.
u 15:42

Prodan je na prvoj elektroničkoj dražbi tvrtki Ergasia iz Zagreba, ujedno i jedinom razlučnom vjerovniku, za 1,631.550 kuna.

Dio po dio, rasprodaju se nekretnine tvrtke Coning iz Varaždina u stečaju. Poslovna zgrada Coninga u Varaždinu, čija je vrijednost bila utvrđena u iznosu 14,140.000 kuna prodana je na trećoj elektroničkoj dražbi tvrtki Kitro iz Varaždina za 3,535.000 kuna, a motel Vratnik s okolnim zemljištima, procijenjen na 2,175.400 kuna, prodan je na prvoj elektroničkoj dražbi tvrtki Ergasia iz Zagreba, ujedno i jedinom razlučnom vjerovniku, za 1,631.550 kuna.

Na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi za prodaju apartmanskog naselja Kukljica na otoku Ugljanu, koje se provodi pojedinačno za dijelove, Trgovački sud donio je rješenja o dosudi nekretnina upisanih u tri zemljišno-knjižna uloška kupcu Adriatic Tourist Resorts iz Zagreba. No najvrednije nekretnine još nisu unovčene. Sredinom listopada zaključena je prva elektronička javna dražba za prodaju Hotela Trakošćan koji se prodaje kao cjelina.

Na toj dražbi nije zaprimljena nijedna valjana ponuda, pa je FINA sazvala drugu dražbu koja završava 8. siječnja 2021. godine. Rješenjem Trgovačkog suda odgođena je provedba prodaje Hotela Pagus na Pagu zbog nesređenih imovinsko-pravnih odnosa, sve dok se ne provede parcelacija radi uknjižbe pomorskog dobra u zemljišnim knjigama. Hotel je procijenjen na više od 45 milijuna kuna. Hotel Trakošćan i okolna zemljišta procijenjeni su pak na 55,270.000 kuna. Početna cijena za nadmetanje na drugoj dražbi, koja je u tijeku, iznosi 27,635.000 kuna, dakle polovicu utvrđene vrijednosti.

 

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
16:25 16.12.2020.

Dakle, za 1,631.550 Kuna nije prodan hotel Trakošćan, što bi se dalo zaključiti iz prve rečenice (uvijek se iznova čudim tko se sve bavi novinarstvom), niti hotel Pagus, nego motel Vratnik s okolnim zemljištima uključujući i najgore moguće udare bure. To je bijednih 220.000 €, i u Istri se za taj novac ne može kupiti baš puno toga. Čak ni u unutrašnjosti.

ZG
Zeljko Grabar
16:35 16.12.2020.

Jos samo jedan dokaz propasti svega sto je najsposobniji organizator Domovinskog rata, najdalekovidniji zupan, najveci arhitekt sa ovih prostora(popravak fasada), najsposobniji poduzetnik kako bivse drzave tako i RH vodio ili "stvarao". Zato je sad svoju aktivnost prebacio na polje medicinske znanosti i imonologije. Izgleda da ce se tu i dokazati jer je njegov imunoloski sustav najotporniji na sve ugroze pravne drzave i pravosudja jer da to nije slucaj davno bi bio negdje drugdje a ne dijelio pamet svima koji drukcije misle. Jedino cudi da mu je sad i drugi biser politickog prezivljavanja i veliki strucnjak poslovne etike jedna od meta sa kojim se obracunava. Izgleda da su se oba potrosila kad se medjusobno napadaju.Sad samo pricekajmo da ga HR TV pozove u jednu od udarnih emisija pa da nam on sve to razjasni jer sa takvim emisijama HRTV usrecuje pretplatnike i opravdava svju ulogu javne televizije.

Avatar _Cura_iz_Zadra
_Cura_iz_Zadra
16:04 16.12.2020.

Hrvatsko gospodarstvo je opljackano i uništeno pod codstvom kriminalca franje tudmana i dilera droge gojka šuška i zato narod Hrvatske danas ispašta zbog ovee dvojice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije