Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURIZAM U punom jeku je izgradnja jedinstvenoga gradskog i plažnog hotela

Hotel Redisson Resort Split otvorit će vrata u travnju

25.11.2008.
u 17:25

SPLIT – U travnju iduće godine vrata će otvoriti hotel Redisson Resort Split sa 4 zvjezdice plus, koji tvrtka Bumes gradi od studenog prošle godine.

– Bit će to jedinstveni, gradski i plažni hotel, specifičnog brenda koji je splitska gradska vlast kao takvog prepoznala – veli Tonči Pejković, njegov direktor.

U prvoj fazi, vrijednoj 40 milijuna eura, izgradit će se klasičan hotel s 250 smještajnih jedinica, dva restorana, velikom kongresnom dvoranom, wellness i fitness centrom na oko 2 tisuće metara četvornih i podzemnom garažom sa 200-ak parkirališnih mjesta. Njegovim gostima na raspolaganju će biti plaža od 6.700 metara četvornih koju odavno krasi plava zastava i za koju hotel ima koncesiju. U drugoj fazi, koja će stajati oko 30 milijuna eura, izgradit će se apart-hotel s 5 zvjezdica i 110 smještajnih jedinica te depadansa s 50 soba. Sva tri objekta imat će svoj vanjski bazen, dok će unutrašnji, u spa centru, koristiti svi.

– Bivši kamp pretvorit će se u javni park, a preduvjet otvaranja hotela jest potpuno uređenje cesta Put Trstenika i Put Radoševca – ističe direktor Pejković.

Hotel Redisson Resort Split, čiji je vlasnik tvrtka Memento, zapošljavat će oko 300 radnika. Na posao će se vratiti svih 60 radnika koji su na čekanju, a za nove će se raspisati natječaj. Hotel će “puniti” europska i prekomorska klijentela, poglavito Amerikanci i Japanci. Redisson je drugi po veličini lanac u Europi koji upravlja s više od 300 hotela.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije