Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDIO

Hospitaliziran Mihail Gorbačov, posljednji predsjednik SSSR-a

Mihail Gorbačov
Foto: Jan Woitas/DPA/Pixsell
10.10.2014.
u 08:42

"Moje je stanje tijekom posljednjih sedam dana bilo podnošljivo, ali danas sam u bolnici"

Mihail Gorbačov, posljednji predsjednik Sovjetskog Saveza, potvrdio je da je hospitaliziran, prenose RIA Novosti. Gorbačov pati od teškog oblika dijabetesa, zbog čega je tijekom posljednjih nekoliko godina često bio liječen u njemačkim bolnicama.

– Moje je stanje tijekom posljednjih sedam dana bilo podnošljivo, ali danas sam u bolnici – rekao je Gorbačov, dodajući da mu se vraća bolest i da ga nadziru, zbog čega je "pokriven žicama".

Gorbačov je u prosincu 1991. godine dao ostavku na mjesto predsjednika SSSR-a nakon što je 11 bivših sovjetskih republika osnovalo Zajednicu Nezavisnih Država i tako praktički rasformiralo SSSR. Gorbačov, kojemu se pripisuju zasluge za pokretanje demokratskih promjena u SSSR-u, 1990. godine dobio je Nobelovu nagradu za mir zbog "vodeće uloge u mirovnom procesu koji danas karakterizira važne dijelove međunarodne zajednice".

>> Gorbačov za Guardian:Trebao sam ranije napustiti komunizam

>> Za 1,25 milijuna eura kupite blindiranu limuzinu u kojoj se vozio Gorbačov

Komentara 4

ZE
zelenakrava
09:37 10.10.2014.

Autor Arežina izgleda misli da su današnji dvadeset i tridesetgodišnjaci hrpa neobrazovanih i neinformiranih ljudi pa ih podsjeća tko je i što bio i je Gorbačov.Starijima to nije potrebno napominjati jer je to opće poznato.A mislim da mladi nisu tolikoo "debili" da to ne bi znali.

Avatar mliniski
mliniski
09:22 10.10.2014.

Brzo ozdravljenje želim.

KA
karambita
09:47 10.10.2014.

Sto ne napisete da je Gorbacov najveci izdajnik ruskog naroda koji je bivsi SSSR prodao Amerima. Spas je potrazio u Njemackoj koja mu dala boravak. Ako je toliki junak, zasto ne ode u Rusiju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije