Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Horvatinčić poslije nesreće panično zvao brojeve u Zagreb, Split...

Upravo će se iz tih brojnih telefonskih poziva, odnosno od onih s kojima je Horvatinčić razgovarao, pokušati otkriti što im je govorio o pomorskoj nesreći.
23. kolovoza 2011. u 10:18 176 komentara 69 prikaza
\'08.08.2009., Hvar - Tomo Horvatincic, zagrebacki poduzetnik skidao se u brodu na hvarskoj rivi.  Photo: Nino Strmotic/PIXSELL\'
Foto: Nino Strmotić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Tomislav Horvatinčić, nakon što je gliserom skrivio tragediju u kojoj je živote izgubilo dvoje talijanskih državljana, zvao je mobitelom u Rijeku, Zagreb, Split, Šibenik, Primošten.

Komu je sve Horvatinčić telefonirao istražni sudac Branko Ivić nam nije rekao, no najavom da će od 6. rujna početi ispitivanje svjedoka iz tih gradova jasno je da je Horvatinčić mobitelom panično nazivao mnogo brojeva, a među prvima i jednog odvjetnika iz Rijeke. S obzirom na to da osim Horvatinčićeve suputnice na gliseru nitko nije vidio pomorsku nesreću, upravo će se iz tih brojnih telefonskih poziva, odnosno od onih s kojima je Horvatinčić razgovarao, pokušati otkriti što im je govorio o pomorskoj nesreći, ali i kako se ponašao nakon što je u glisiranju brzinom od čak 25 čvorova naletio na jedrilicu, pri čemu su talijanski državljani na mjestu poginuli. 


Da su stravične ozlijede prouzročile njihovu trenutačnu smrt jučer je, nakon što je dobio nalaz obdukcije, potvrdio istražni sudac Ivić, no on je najavio i mogućnost da DORH zatraži dodatno vještačenje. U slučaju da se tada i definitivno potvrdi da nije bilo utapanja, Horvatinčiću ipak neće biti suđeno i za nepružanje pomoći.

– Smrt je bila trenutačna i ozljede su bile takve da, nažalost, nije bilo nikakve mogućnosti za pomoć. Zakon je vrlo jasan i osoba koja trenutačno premine ne može biti predmet kaznenog djela zbog nepružanja pomoći – rekao je Horvatinčićev odvjetnik Baica.

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
  • neverane:

    Priča se da su talijani već bili mrtvi kad su se popeli na jedrilicu.

  • dalibor.hren:

    U jutro ste napisali da je u plućima Talijana bila voda. To znači da se čovjek utopio.

  • alapača:

    ala se na taj obdukcijski nalaz dugo čekalo...kao da se pregovaralo.