Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga

Horvatinčić nazvao Jelavića, on Bandića i ministra Karamarka

'za gradsku  23.10.2009. prometni redari predstavljeni su na tiskovnoj konferenciji u gradskom poglavarstvu...redar koji je posluzio kao foto model nije zelio reci svoje ime..davor jelavic procelnik z
Foto: 'Miso Lisanin/Vecernji list'
1/3
14.09.2011.
u 12:58

Jelavić je saslušan zbog poziva koje mu je Horvatinčić uputio nakon što je sredinom kolovoza u šibenskom akvatoriju brodom usmrtio talijanski bračni par Salpietro.

– Koga biste vi zvali nakon nesreće ako ne obitelj i prijatelje? A Tomislav Horvatinčić i ja prijatelji smo od 1964. – kazao je Davor Jelavić, pročelnik zagrebačkog gradskog Ureda za planiranje, nakon što je izišao iz zagrebačkog Županijskog suda.

Zvao iz policije

Jelavić je kao svjedok ispitan po zamolnici Županijskog suda u Šibeniku jer ga je Tomislav Horvatinčić nazvao nakon nesreće koju je skrivio 16. kolovoza u šibenskom akvatoriju. Kako neslužbeno doznajemo, Jelavić je kazao da ga je Horvatinčić zvao dok je bio na policiji te mu je kazao da mu se dogodila nesreća na moru u kojoj ima mrtvih. Doznavši što se dogodilo, Jelavić je prvo Horvatinčića upitao treba li mu pomoć. Kada je ovaj odgovorio niječno, Jelavić je očito odlučio stvar podignuti na višu razinu. Pa je tako, neslužbeno doznajemo, nazvao ministra policije Tomislava Karamarka i zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića. U početku nijednog nije mogao dobiti. Stoga je ministru poslao SMS u kojem ga, neslužbeno doznajemo, obavještava da ga je Horvatinčić nazvao i rekao mu da mu se dogodila nesreća pa ga moli da provjeri što se dogodilo. Ministar mu nije odgovorio ni na poziv ni na SMS, za razliku od Bandića, koji je tog dana bio negdje u Posavini. Jelaviću je trebalo neko vrijeme da dobije gradonačelnika, no kada ga je na kraju uspio dobiti, kako neslužbeno doznajemo, ispričao mu je što se dogodilo Horvatinčiću.

Bandića je zanimalo treba li Horvatinčić kakvu pomoć, na što mu je Jelavić odgovorio niječno.

Osim Jelavića, danas su iskaze dali i zaposlenici Hoto grupe, koji su govorili o tome kako je nastalo sporno priopćenje odaslano medijima nakon nesreće. Oboje su, neslužbeno doznajemo, kazali kako su se čuli s Horvatinčićem poslije nesreće te su objasnili da je bio u šoku.

Pisali priopćenje

– Napisao sam priopćenje, a Horvatinčić nije znao što u njemu piše. Meni se činilo da je u redu da o svemu izvijestimo medije, što sam i učinio. Horvatinčić nije znao da će to priopćenje biti poslano medijima – kazao je zaposlenik Hoto grupe

Komentara 10

OB
-obrisani-
14:42 14.09.2011.

hehehehe oni bi zvolji crvene kaj forbaju vrota crljenmom bojom po zogrebu hehehehe

OB
-obrisani-
14:43 14.09.2011.

gulag-kako si bre smradu hehehehehe-idi stalu hehehehe

PL
pluki
13:56 14.09.2011.

Koga bih zvao? Pošto bi meni bilo najvažnije pomoči unesrečenima a ne brinuti o svojoj guzici nazvao bi prvo spasioce i policiju a ne prijatelje sa vezama da se nesreča što više zataška.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije