Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR U PRELOGU

Horvat: Već godinu nakon pandemije vraćamo se u pravi gospodarski rast

Ivica Beti
06.12.2021.
u 19:38

- Tako da 2021., siguran sam, bit će segment povratka, a 2022. pokazatelj da nastavljamo tamo gdje nas je pandemija 2019. zaustavila - dodao je Horvat

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat komentirao je u Prelogu, koji danas slavi Dan grada, gospodarske pokazatelje u ovoj godini i najavio što očekuje u 2022. 

- 120 tisuća poduzetnika danas umjesto da traži radnu snagu zadržali su one koje im zlata vrijede, a to su radnici. I ovdje na sjeverozapadu Hrvatske, u samom gradu Prelogu koji su koristili Vladine mjere na tome su zahvalni. Siguran sam da će Vlada pratiti segment poduzetništva na ovakav način sve dok prijenje Covidom bude - kazao je ministar Horvat pa se osvrnuo i na gospodarski rast. 

- Gospodarski rast u prva tri kvartala, a siguran sam i u četvrtom, dovest će nas do rasta ukupnog GDP-a na razini preko 10 posto, a to znači da se već godinu nakon pandemije vraćamo u pravi gospodarski rast. Tako da 2021., siguran sam, bit će segment povratka, a 2022. pokazatelj da nastavljamo tamo gdje nas je pandemija 2019. zaustavila - dodao je.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar barba_barba
barba_barba
12:22 07.12.2021.

juznokoreanska brodogradnja, tajvanska mikrochip- i njemacka autoindustrija strepe sprid namin.

VI
vidum
08:47 07.12.2021.

Kad ovaj nešto kaže, onda je sigurno tako.

RE
realisticki
07:53 07.12.2021.

Čovjek je spasio brodogradnju, trenutni je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine . Ove njegove izjave zvuče. kao da i sebe smatra zaslužnim za to vračanje u gospodarski rast, kojega nije bilo niti u vrijeme kada su uvjeti gospodarskiski rast bili značajno bolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije