Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĐURO ĐAKOVIĆ GRUPA

Horvat: Pronađena su sredstva za još jednu plaću, sada sve ovisi samo o pravnoj osnovi

Foto: Vedran Balen
1/6
02.12.2019.
u 14:27

Najavio je i da će razgovarati s radnicima, predstavnicima sindikata i menadžmenta i lokalnom samoupravom o konstrukciji novog menadžmenta

Ministar gospodarstva Darko Horvat stigao je danas u Slavonski Brod kako bi iznio prijedloge za rješavanje stanja u Đuro Đaković grupi. Najavio je da su pronađena sredstva za još jednu plaću te da sada sve ovisi samo o pravnoj osnovi na temelju koje će se radnicima isplatiti plaća.

Najavio je i da će razgovarati s radnicima, predstavnicima sindikata i menadžmenta i lokalnom samoupravom o konstrukciji novog menadžmenta. Facebook grupa naziva "Podrška Brođana ĐĐ Slavonski Brod" u isto vrijeme pred tvornicom organizira skup podrške radnicima.

VIDEO Izjava regionalnog povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske Antuna Štivića

Nakon prošlotjednih akcija ispred županijske i gradske uprave, radnici Đure Đakovića nastavljaju borbu za svoja prava. Radnici su od 28. studenog ponovno u štrajku zbog neisplate plaća za listopad, a sindikati sve veći naglasak stavljaju i na rješavanje problema financiranja proizvodnje, jer kako je već više puta istaknuto, ako račun grupacije ostane blokiran, sve izgledniji scenarij postaje odlazak u stečaj.

>> Pogledajte i ovaj video: Ivan Barić o razlozima štrajka radnika Đure Đakovića

 

Komentara 3

RO
ronyday
15:44 02.12.2019.

Čisto bacanje novca, jer to nitko ne može spasiti niti bi itko uložoi i 1 kunu u takvu tvrtku koja je poput brodogradilišta još zaostala u kriminalnom, nesposobnom , parazitskom komunizmu.

AN
antonelić
19:48 02.12.2019.

sada se vidi vizionarski duh ove vlade na čelu sa trilateralom anemija-pinokio-horvat ... još jedna plaća će stići u đuru a onda spašavaj se tko može ... scenarij već viđen u rafineriji sisak , uljaniku , imunološkom , brodarskom institutu , riz odašiljačima , 3.maju ... zaposlenost u industriji minus 2,8 % u odnosu na prošlu godinu ... ali zato stižu doznake od hrske mladeži iz irske i ljemačke ...

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
17:48 02.12.2019.

@ronyday:... Velumnjače iz ustanove zatvorenog tipa, pomiješao si lončiće. Vama umobolno-maloumnim vjerodomoljubima će do propasti "neovisne" države, za sve neuspjehe biti krivci tamnica naroda i aveti komunizma. Prošlo je skoro tri decenije od stjecanja neovisnosti i prelaska u kapitalizam, aa kadrovi (počev od čistačice, pa nadalje) su isključivo vjerodomoljubi koji se pri spomenu komunizma i njegovih praktika hvataju za samopale. Ni jedna proizvodna firma u "neovisnoj" državi ne može funkcionnirati, jer sa njima rukovode vjerodomoljubi, kojima je osnovna preokupacija da uzmu provizije od više nego precijenjenih sirovina i usluga dobavljača, na jednoj strani, dok naša, a svjetski priznata valuta kuna je toliko precijenjena da ima funkciju 50%-ne izvozne carine. Molim te vrati se u svoju sigurnu kuću i tamo ganjaj bijele miševe i ostale avetinje iz tamnice naroda, a u tome ti neće nitko opopnirati, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije