Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Zagrebu
Povratak na članak

Horvat s Flegom i Miletićem: Isplata plaća do petka radnicima Uljanik Grupe prioritet Vlade

Župan Flego poručio je pak kako je "ključno zadržati brodogradnju kao stratešku granu gospodarstva u Republici Hrvatskoj".

Komentari 39

SA
samoborka
13:09 28.08.2018.

Zao mi je radnika jer oni nisu krivi i ne daj boze ikome raditi a ne biti posteno placen za svoj rad! Ali,dragi moji radnici...dosli ste se zaliti na krivu adresu. Zalite se svojem lopovskom,mafijaskom,kancerogenom IDSu koji drzi svoj otrovni monopol u Istri vec skoro 30 godina,te uporno radi kontra interesa RH,a sada je napokon vidljivo i kontra interesa svojih vlastitih sugradjana!

VL
AN
Antiflašist
13:09 28.08.2018.

strateski ste vi popljackali 30 milijardi kuna poreskih obveznika, dakle Uljanik plovidba s brodovima vrijednim 100 milijuna dolara, preko noci je iz ruku Uljanik brodogradilista presla u ruke bivseg direktora Uljanika i njegovih par jataka. To je pljacka svemirskih razmjerara i naravno da se bagra naucila pljackati, ne daj boze prekinuti dotok novca poreskih obveznika.

VL
DU
Deleted user
13:32 28.08.2018.

A zašto bi Hrvatska sanirala probleme "naprede" Istre čiji političari koji njome vladaju već 28 godina tako rado koketiraju s autonomaškim idejama? Ko vas ebe nek vam piše pesme! To nisu Zagreb ni Hrvatska, obratite se IDS-u.

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:54 28.08.2018.

brodogradnja nije strateška za hrvatsku. od nje živi nekoliko tisuća ljudi. ne proizvodimo nikakvu opremu za brodove. uvozimo i ugrađujemo tuđe. brodogradnja je lokalno važna grana i ništa više. kakve koristi ima slavonac od gradnje brodova uz državnu potporu? možda je varaždinac presretan što država naš porezni novac baca na brodogradnju, koja nije u stanju ugovoriti niti jedan brod bez gubitka?! ja bih ih pustio da padnu i to sa čim većim treskom. i još bih ih sa visoka optuživao za godine mešetarenja državnim novcem, besmislenim poslovnim odlukama i teškim neznanjem. materijala imate, puno previše. 'hang em high'!

VL
DU
Deleted user
13:11 28.08.2018.

Gospon Flego: ključno je baviti se onim što u konačnici donosi profit tj. ono na čemu možeš zaraditi i živjeti od toga, a ne a priori brodogradnja. Ako ne ide sa brodovima, probajte, preorjentirajte se na nešto srodno, specijalno za što bi postojalo tržište. Barem nam je sada otvoren "Binnnenmarkt" sa više od 500 miliona stanovnika. Tko na takvom tržištu ne može opstati-zaslužio je propasti. To pišem jer i sâm koristim blagodati EU tržišta u odnosu npr. na Bosnu ili Srbiju. A tko to ne zna iskoristiti...jbg.

VL
DU
Deleted user
13:37 28.08.2018.

Što ima Horvat raditi s gospodom iz IDS-a? Oni su glavi krivci za ono što se dešava u Uljaniku. Oni su ti čije su Uprave utukle 14 milijardi našeg novca na propalo restrukturiranje, a radi održavanja mita o uspješnom modelu i održivom razvoju Istre i njih kao sverpisutnih najpametnijih i najsposobnijih političara. Sad kad su sve doveli do kraha, a omogućili basnoslovno bogaćenje članova Uprava, sad im je država i HDZ-ova vlast dobra i kmeče za pomoć. A to znači još novca poreznih obveznika ulijevati u bunar bez dna zvan brodogradnja. I sami štrajkaši jučer govore ok dvije plaće, ali što ćemo nakon toga. Svak pametan zna da nema ništa iza toga osim opet plaće iz proračuna. brodogradnja kao takva je neodrživa, model restrukturiranja ne postoji, sve je samo produživanje agonije. Gospoda koja su dovela do toga trebaju ne otići nego kazneno odgovarati! Uključujući i Flegu i Miletića. A oni sad peru ruke? Ma nemoj! Dogodit će se na kraju neminovno, a to je propast brodogradnje i vrlo izgledni ulazak u vlasništvo "strateškog lešinara" Danka Končara, čiji jedini interes je atraktivna nekretnina. Ma koja brodogradnja?

VL
Avatar southman
southman
14:14 28.08.2018.

Kako su sada Flego i Miletić odjednom zaboravili istarske putovnice ?? Odjednom je Istra i za IDS dio Hrvatske !

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
13:56 28.08.2018.

To vam je razlika izmedju HDZa i oporbe!!! Zamislite da su vam zadnje dvije godine vladali SDP, Most, IDS, Glass, Pernarovi anarhisti, zavrsili bi Milanovicev posao, drzava propala.

VL
JA
Jahutockakom
13:49 28.08.2018.

Brodogradnja je bila strateska gospodarska gradnja u doba Austrougarske i Jugoslavije kad je Uljanik proizvodio ratne brodove i velike tankere, od kad su primat preuzele Juzna Koreja i Kina europska brodogradilista muku muce s konkurencijom.. Uljanik danas u godinu danaa jedva napravi 1 brod i jos na njega placaju ogromne penale zbog kasnjenja u isporuci!? Kome takvo brodogradiliste moze konkurirati i dokle ce se proracunom krpati ta rupa bez dna?? Nije dovoljno da uprava podnese ostavke,treba provesti istragu da se vidi kako su poslovali i gdje su nestale milijarde kuna koje su im od 91,do danas uplacene.. Nemaju radnicima za place a direktori i menadzeri primaju po 200 000€??? Halo!? Sto radi Dorh,Uskok i policija??

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
13:04 28.08.2018.

političari se drže toše, svi su im krivi osim njih, a dok treba osvajati vlast viču mi smo sposobni sve ćemo napraviti i popraviti pujjjj....

VL
Avatar mlijeko
mlijeko
14:55 28.08.2018.

Tko će platiti dane u štrajku..prema zakonu dani u štrajku se ne plaćaju...... a pola 8 mjeseca nisu radili... sramota kako su ovi iz Uljanika i 3. maja privilegirana radnička klasa. Em su vlasnici dionica, em dobiju plaću a ne rade. Što ne prodaju svoje dionice pa od toga žive. Svi dioničari svih Agrokorovih firmi su dobili nula kuna...a ovi bi i pare i zadržali dionice...ova Vlada je najlopovskija Vlada od postanka ove države...

VL
ST
stefj
13:41 28.08.2018.

Aha, nije bilo dosta, treba pljačkati građane još malo. Znači opet proračun spašava političku upravu, IDS i možda SDP. Pa koji je smisao toga... Ako nije profitabilo, zatvori, ako će hoteli donijeti profit, pa neka donesu... Zar nemamo dovoljno uhljeba, sada trebamo i brodogradilišta pretvoriti u službene uhljebničke zone? Zar stvarno država i sindikati žele sve pod svoje skute? Pa tko će sve to platiti?... Već sada imamo nevjerojatna porezna opterećenje, naročito rada i poduzetništva, već sada Marić nema od kuda uzeti novac. Sada nam radi uhljeba propada zdravstvo, o mirovinskom da ne pričam... Uranilovka, neće se stati dok svi ne budemo sirotinja uz par iznimaka, uostlom, ko u Jugi. Egzodus struke, sposobnih i mladih...

VL
DU
Deleted user
13:48 28.08.2018.

Brodogradilišta su leglo lokalpolitičke krimkorupcije kao i Agrokor. Za ovakvu Hrvatsku trebaju mala i srednja modernizirana visokosofisticirana gradilišta luksuznih i specijaliziranih brodića.

VL
DU
Deleted user
16:03 28.08.2018.

Nakon što su IDS-ovi uhljebi u Uljaniku uništili brodogradilište, i pokušali propast svaliti na vladu, sad odjednom zainteresirano i oni putuju u Bruxelles skupa s vladom ne bi li nekako spasili svoj menadžment i oprali se pred radnicima.

VL
DU
Deleted user
15:12 28.08.2018.

Miletić i ostali idu u Brisel da ih masoni upute kako suptilno varati radnike odugovlačiti rješenja dok se mic po mic ne ugasi brodogradnja. A što'š...

VL
Avatar utunelu
utunelu
13:24 28.08.2018.

sta to ne izbatinate?koga boga cekate da vidite onda anarhizma

VL
BI
binki
13:29 28.08.2018.

I tako na sljedečim izborima koalicija lopina na lopinamaHDZ~HNS-IDS.Naravno lopina Bandič u pričuvi.

VL
LA
Lastavica262
13:25 28.08.2018.

Hdz-smrt Hrvatske

VL
Avatar Najsjajniji Hrvatski Vitez
Najsjajniji Hrvatski Vitez
13:02 28.08.2018.

Isplata plaća do petka radnicima Uljanik Grupe prioritet Vlade jer inaće če egzodus za Irsku posle Slavonije slijediti i sa Istre.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.