Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova nakon potresa

Horvat odgovorio sisačkoj gradonačelnici: Ako joj zakon nije jasan, ja ću joj ga pojasniti

Zagreb: Povodom zaprimanja novih zahtjeva ministar Darko Horvat posjetio je APN
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/4
17.01.2021.
u 12:03

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat komentirao je izjave sisačke gradonačelnice

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček oštro je odgovorila u subotu na odluku Vlade da se Sisak nakon potresa obnavlja po istom modelu kao Zagreb.

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat komentirao je izjave sisačke gradonačelnice. 

"Jučer sam poručio gradonačelnici da prouči zakon, ja ću joj ga pojasniti kao što pojašnjavam svima koji pokažu interes, ali ona nikakav interes nije pokazala", rekao je Horvat. "Grad Sisak nema potrebu niti će morati ijednu kunu platiti u obnovi. To što netko komentira medijske napise je jedno", rekao je Horvat. Dodao je da je odgovorio na svaki poziv koji mu je upućen.

"Sisačko-moslavačka županija će s 20 posto sufinancirati konstrukcijsku obnovu porušenih višestambenih zgrada, odnosno obnovu onih zgrada za koje se odlučimo obnavljati. Sve one zgrade i kuće koje su uništene i neće se obnavljati, država će o svom trošku sto posto financirati izgradnju zamjenskih stanova i zamjenskih kuća. I to jasno piše u zakonu", dodao je. 

Ako županija neće imati sredstava, govori Horvat, država će pomoći.

“Vlada je u samom zakonu ostavila mogućnost, ako županija Sisačko-moslavačka neće imati dovoljno fiskalnih kapaciteta, da Vlada RH u ime Sisačko-moslavačke participira s tih 20 posto. Zatomiti činjenicu da je u ovom trenutku Sisak u stupnju razvijenosti kategorije 6, onda ili ne zna ili je stvarno podmuklo uvela prirez od 10 posto u jednu gradsku sredinu u kojoj se taj porez možda nije trebao plaćati”, poručio je Horvat javnosti i sisačkoj gradonačelnici.

Komentara 67

DU
Deleted user
12:21 17.01.2021.

Horvat se kao ministar i ekonomski stručnjak proslavio svojim komentarom o rastu dionice Petrokemije u potpunosti nesvjestan prethodnog spajanja dionica. Taj komentar je ušao u anale hadezeovskih bisera u rangu jubitoa. Neprocjenjivo.

NE
Neo001
15:11 17.01.2021.

Leva drugarica zaboravlja da je Sisak hrvatski grad a ne krajina jugo-srpska

IV
ivan97
15:34 17.01.2021.

Koja je svrha tu grada Siska i gradonačelnice osim da prima plaću i širi politiku predsjednika joj Peđe Grbina. Grad Zagreb, Zagrebačka i Krapinsko zagorska županija će svojim građanima subvencionirani 20%, a grad Sisak je očito za to nema novaca, jer mora puniti džepove gradonačelnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije