Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRDI DA NISU NEUČINKOVITI

Horvat odgovorio Milanoviću: Od 7200 zahtjeva za obnovu pred ugovorom je više od 4800 kuća

Darko Horvat
Davor Puklavec/PIXSELL
01.09.2021.
u 16:10

Rekao je kako do sada nije bilo komunikacije između Pantovčaka i njegova ministarstva

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u srijedu je demantirao izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića da je obnova nakon potresa spora te je naveo kako je od 7200 zahtjeva pred ugovorom više od 4800 kuća koje su ušle ili ulaze u proces obnove. 

"Kada danas imate na stolu od 7200 zahtjeva pred ugovorom više od 4800 kuća koje ili su ušle ili ulaze u proces obnove onda smatram da to nije neučinkovito. Uvijek ćemo htjeti da taj proces bude brži", izjavio je Horvat komentirajući izjavu predsjednika Milanovića da bi obnova nakon potresa trebala biti brža.

Rekao je kako do sada nije bilo komunikacije između Pantovčaka i njegova ministarstva o tome no bude li potrebe spreman je predsjedniku Milanoviću ili njegovim suradnicima pojasniti brojke s kojima dnevno izlaze u javnost. 

Horvat je rekao i kako je Milanović bio premijer 2015. kada je povučeno samo devet posto europskog novca, a poduzetnicima i institucijama isplaćen tek jedan posto dok je ova Vlada s današnjim danom ugovorila 122 posto novca a poduzetnicima i institucijama isplatila više od 60 posto tog novca. 

VIDEO: Peović predložila: "Ako praznik pada na vikend, ne radi se sljedeći radni dan!"

Komentara 5

SA
sanikol
16:49 01.09.2021.

Ministre, svih 7200 je pred ugovorom kao što ćemo svi umrijeti jednog dana. Kada će se potpisati ti ugovori? tada se javi.

M3
Miške 3
20:35 01.09.2021.

Demagog i šarlatan Horvat napada Milanovića, da se ulizuje Plenkoviću.

IM
Imanasjoš...
19:55 01.09.2021.

kad ćete odgovarat pred Bogom i narodom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije