Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURJE

Horvat: Je li dožupanica nesreću skrivila pod utjecajem alkohola?

Sandra Herman
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
15.08.2014.
u 09:28

- Iako nisam povrijedila nikoga i ničije vlasništvo, ispričavam se javnosti što u jednom trenutku dijelom nisam bila dovoljno pažljiva - ističe zamjenica župana Sandra Herman, koja ne želi govoriti o alkotestu

Pod kojim se okolnostima dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovala zamjenica župana Sandra Herman? Je li prometnu nesreću skrivila pod utjecajem alkohola ili su to samo kuloarske priče? Slijede li kakve političke sankcije? Pitanja su to koja je na aktualcu sjednice Skupštine Međimurske županije postavio vijećnik HDZ-a Darko Horvat, koji je rekao da je posljednjih desetak dana ta nesreća tema na jutarnjim kavama.

- Kuloarskih priča uvijek je bilo i bit će. Zamjenica je imala problem u prometu, ali kao fizička osoba, u svom privatnom automobilu u vrijeme kad je bila na godišnjem odmoru. Nemam službeno izvješće, znam samo ono što mi je ispričala - odgovorio je župan Matija Posavec i dodao da se radilo o trenutku nepažnje, "najobičnijem slijetanju s ceste kakvo se može svakome dogoditi".

Podsjetimo, Herman je 26. srpnja u Mačkovcu lakše ozlijeđena. U PU međimurskoj su na traženje novinara izvijestili da je 38-godišnja vozačica iz Belice na ravnom dijelu ceste sletjela s kolnika, nakon čega se
automobil prevrnuo. Zbog toga je prekršajno prijavljena. Navodno je odbila alkotest na mjestu nesreće, pa joj je izvađen uzorak krvi i poslan u MUP-ov Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja. Rezultat još nije poznat javnosti. Zamjenica župana, koja je u ožujku izašla iz HNS-a i pridružila se "reformistima", nije bila na sjednici. U Županiji su rekli da je na godišnjem odmoru. U pisanoj izjavi za Večernji list Sandra Herman istaknula je da je policija u skladu s ovlastima obavila očevid i druge zakonom propisane radnje.

- Iako nisam povrijedila nikoga i ničije vlasništvo, ispričavam se javnosti što u jednom trenutku dijelom nisam bila dovoljno pažljiva - ističe i tvrdi da se nezgoda dogodila zbog radova na cesti u Mačkovcu. Na pitanje o alkotestiranju, ponovila je samo da je policijski očevid obavljen u skladu s propisima i da nema druge informacije. 

>> Teretnjak sletio u potok, vozač ozlijeđen

Komentara 2

VS
VRAG STARI
17:31 15.08.2014.

Ne treba dati ostavku ! Po tome ostavke bi trebalo dati 85% političara !

VE
vezana
19:24 15.08.2014.

Horvat, oladi malo. Mislim da si u skupštini da postavljaš pitanja i daješ prijedloge koji budu za korist međimurskog gospodarstva, zapošljavanju mladih, da te barem čujemo što misliš o brizi za starije i nemoćene, kaj je sa školstvom, dječjim vrtićima...?!?! Horvat, ne zaboravi da predstavljaš stranku kojoj je sfalila farba i koja je pokrala i provozala cijelo Hrvatsko gospodarstvo kroz preskupe tunele (lova znamo gde je završila). Gradili ste tolko široke ceste svugdje po Hrvatskoj, da je bilo nemoguće sletjeti bilo kojem HDZovc(i)u, no nažalost ne i u Međimurju. Možda je zato Sandra sletela s ravne, ali "uske" ceste, ma treba te tužiti, ti si kriv, kak i San(dr)ader.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije