Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO U JAVNOJ RASPRAVI
Povratak na članak

Horvat: Država će sve prijepore oko legalnosti i imovinsko-pravnih odnosa rješavati nakon obnove

Zakonske izmjene kojima se uvodi novi pristup obnovi trenutno su u fazi međuresornog usuglašavanja i procjene fiskalnog učinka, a javna rasprava će započeti uskoro.

Komentari 4

TO
tow
16:31 22.09.2021.

Evo neka mi netko nađe samo jedan primjer u svijetu da država nakon potresa obnavlja zgrade i kuće svima u 100% iznosu neovisno je li zgrada legalna ili jesu li unutar zgrade riješeni imovinsko-pravni odnosi. I onda će po legalizaciji i potpuno besplatnoj obnovi, osiromašeni građani centra Zagreba moći bez vremenskog ograničenja preprodavati svoje stanove. Nadam se da će država u 100% iznosi platiti i troškove legalizacije da ne bi opterećivala građane RH. I onda kažu da je RH siromašna zemlja.? Nema zemlje gdje se tako dobro živi, a tako malo radi.

VL
FR
franc251
18:38 22.09.2021.

Od toga, u Zagrebu (strogi i širi centar) neće biti ništa. Cifre su pre ogromne a kako bi se izgradile nove nekretnine i poklonile "zaštićenim najmoprimcima".

VL
AF
afer
17:38 22.09.2021.

A da li će se pravi vlasnici i njihovi nasljednici stanova moći vratiti u njih?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.