Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varteks

Horvat: Da se Varteks seli iz Varaždina, to je neprihvatljivo!

'24.09.2010., Hotel Turist, Varazdin, Godisnja skupstina dionicara tvornice Varteks, Milan Horvat, Zlatko Horvat i Zoran Koscec Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
24.09.2010.
u 16:25

Varteks o preseljenju proizvodnje unatrag nekoliko mjeseci pregovara i s novomarofskim gradskim čelnicima

Kao Varaždincu, neprihvatljivo mi je razmišljanje da se Varteks seli iz Varaždina. Svakom pravom Varaždincu to je neprihvatljivo. Moramo učiniti sve da se to ne dogodi i ovih ćemo dana imati konkretne razgovore, rekao je jučer na glavnoj skupštini tekstilne kompanije Varteks zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatko Horvat. No, zašto su trebale tri godine, koliko traju pregovori između Varteksa i Grada o lokaciji za Varteksovo preseljenje, da dođe no nekih konkretnih razgovora, Horvat nije odgovorio.

– Razgovarali smo i bilo je tu konkretnih pomoći, dali smo neke pozajmice, prolongiramo naplatu komunalne naknade i drugih davanja. Učinit ćemo sve da neke dugove koje ima tvornica Gradu probamo riješiti. Varteks ne plače nad svojom sudbinom, ima razvojne projekte i u tome ne smije ostati sam. Svi moramo pomoći, od Grada i Županije do države – rekao je Horvat.

Varteks o preseljenju, unatrag nekoliko mjeseci, pregovara i s Gradom Novim Marofom, gdje ima pogon koji je ostao prazan nakon što je ugašena proizvodnja Levi'sa. Grad mu je spreman prodati i potrebno zemljište. Hoće li sada Varteks prekinuti pregovore s novomarofskim čelnicima?

– Pregovaramo s oba grada, ali je činjenica da tu odluku moramo donijeti brzo. S Varaždinom se pregovara dugo, ova je kriza svima malo poremetila planove, ali nas veseli ako sad stvarno postoji želja da brzo nađemo rješenja. Ne bih nagađao što će biti, sigurno ćemo vrlo oprezno odlučivati o tome što je najbolje za tvrtku – kazao je predsjednik uprave Varteksa Zoran Košćec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije