Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Horor u Haitiju: Humanitarci kradu djecu i iživljavaju se na žrtvama

HAITI3
Foto: FACEBOOK
1/4
31.01.2010.
u 09:00

Američka vojska prestala je prevoziti ranjenike iz Haitia na liječenje u SAD jer neke američke savezne države strahuju da nitko neće pokriti troškove liječenja.

Skupina liječnika iz Puerto Rica, koja u Haitiju pomaže žrtvama potresa, objavila je na Facebooku šokantne fotografije na kojima pijani poziraju s ranjenima. Fotografije, na kojima se vide liječnici koji tijekom operacije drže oružje i piju, skinute su s Facebooka, objavio je BBC.

Sramni čin

Ministar zdravstva Puerto Rica Lorenzo Gonzalez izjavio je kako je pokrenuta istraga protiv liječnika od kojih je jedan s pilom pozirao pokraj pacijenta s amputiranom nogom. Puerto Rico u Haiti je poslao 60 liječnika, a ne zna se koliko ih je sudjelovalo u sramnu činu.

Policija je na Haitiju uhitila 10 državljana SAD-a koji su pokušali prokrijumčariti 33 djece čiji su roditelji poginuli u razornom potresu.

Otmičari djece

Uhićeni tvrde da su pripadnici organizacije New Life Childrens Refuge i da su djecu htjeli skloniti na sigurno u Dominikansku Republiku. Policija navodi da uhićeni nisu imali dokumente potrebne za izvođenje djece iz zemlje.

Nakon razornog potresa 12. siječnja na Haitiu je prema procjenama ostalo oko milijun siročadi. Mediji tvrde da ih krijumčari prodaju za 50 američkih dolara.

Istodobno, američka vojska prestala je prevoziti ranjenike iz Haitia na liječenje u SAD jer neke američke savezne države strahuju da nitko neće pokriti troškove liječenja.

The New York Times tvrdi da su transporti prekinuti kada je savezna američka država Florida tražila od federalne vlade jamstva za plaćanje troškova liječenja ranjenika s Haitija.

Ključne riječi

Komentara 10

VA
valentze
23:23 31.01.2010.

Bog ne postoji prijatelju JURA-100! Vjerovanje u Boga je kao vjerovanje u Djeda Bozicnjaka to je fantazija i prevara svecenika pedofila.. Kad tad istina ce izaci na vidjelo i oni koji vjeruju u Boga pozeljet ce da se ubiju sto su vjerovali popvima, fantazijama i bajkama...! Amerikancima je vazniji novac nego ljudski zivoti zato su ih prestali voditi na ljecenje u USA. Najveci bolesnici, rasisti i psihopate su Amerikanci, Englezi, Irci tj. svi koji potjecu iz Engleske!!!

Avatar miletiml
miletiml
09:16 31.01.2010.

di ste zagovaraci mirovnih akcija i da nasi vojnici sudjeluju u njima to je demokracija odes u mirovnu misiju u siromasnu zemlju i onda im pomazes prodavajuci njihovu djecu da bi se smanjilo siromastvo to su demokrati a ne mi hrvati, stoka sitnog zuba i niko od njih nece doci u haag, a i zasto bi kad pomazu

SO
Soraja
10:54 31.01.2010.

uvijek se lešinari skupe nad najslabijima i najosjetljivijima. nažalost, razlozi krijumčarenja djece nisu humanitarni. bojim se da će mnogi završiti kao pokusni kunići ili kao žrtve preprodaje ljudskih organa .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije