Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Situacija nije laka

HOO se ne odriče Sportske TV, ali će kontrolirati njezine troškove

antun vrdoljak
Boris Scitar/VLM/PIXSELL
10.05.2013.
u 19:00

Članovi Vijeća HOO-a stava su da neodobrena pozajmica Sportskoj televiziji nije znak kolebanja zbog njezine svrhovitosti, nego samo želja da se dobije bolji uvid u njezino poslovanje.

To što Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora nije na posljednjoj sjednici odobrilo pozajmicu Sportskoj televiziji (odnosno tvrtki HOO TV) u iznosu od 905.027 kuna kako bi se podmirile dospjele obveze prema PBZ-u, nije znak kolebanja zbog njezine svrhovitosti, nego samo želja da se dobije bolji uvid u njezino poslovanje.

Jedinstven je to stav većine članova Vijeća HOO-a s kojima smo razgovarali. A situacija nije laka. SPTV je u dvije godine nagomilao gubitak u iznosu od 37 milijuna kuna. A HOO je i jamac za kredit od 29 milijuna kuna.

Prijenosi su skupi

– Dobili smo samo tekstualno objašnjenje zašto su nastali troškovi. Za sljedeću sjednicu zatražili smo specifikaciju troškova, da točno vidimo gdje se i po kojim stavkama trošilo. Također smo tražili i točan plan ušteda, koji nam je i predočen, ali samo u tekstualnom obliku – napomenuo je član Vijeća Branimir Bašić (predstavnik Veslačkog saveza), koji je ujedno i predsjednik Zagrebačkog športskog saveza.

No, u HOO-u manjak su i očekivali, barem prvih godina.

– Znam pouzdano da je cijena prijenosa jednog sportskog događaja prilično visoka, ali me ipak malo iznenadio tako veliki dug. Ubuduće će očito trebati malo bolje kontrolirati troškove – istaknuo je Bašić.

Slično misli i Antun Vrdoljak, iako se ogradio da je on “samo” počasni predsjednik HOO-a i član Međunarodnog olimpijskog odbora.

– Sport stoji, sportski su prijenosi skupi. HTV će prenositi neke sportske događaje, ali mnoge neće. A Sportska je televizija tu da popuni tu prazninu. Na HTV-u nisu pristali da jedan kanal bude samo sportski, a neće ni sada. I NBC je do prije dvije godine prenosio gotovo sve sportske događaje, ali sada MOO ima svoju televiziju – kaže Vrdoljak, kojemu se sviđa to što Sportska televizija prenosi i tzv. male sportove.

Što je predlagao Novosel?

– Znam da sad Skansi dolazi s idejom kategorizacije koja bi neke sportove proglasila elitnima, ali to se protivi biti sporta. Pa sport je potreba naroda, a ne državna propaganda. Svojedobno je i Novosel dolazio Tuđmanu sa sličnom idejom. Predložio je nogomet jer je predsjednik volio taj sport, tenis, jer ga je predsjednik igrao, košarku jer je i sam iz tog sporta, a onda je nastao sukob hoće li četvrti sport biti rukomet, vaterpolo ili nešto treće. A gdje su tu atletika, skijanje, plivanje... Moramo njegovati sve sportove pa nam se onda neće dogoditi da nam Jakov Fak ode u Sloveniju – kaže Vrdoljak.

>>Raskol u HOO-u zbog gubitaka Sportske TV od 37 milijuna kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije