Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
core media

'Honorar za emisiju U sridu isplaćivao mi je na ruke Šelebaj'

siniša svilan
Davor Višnjić/PIXSELL
17.12.2012.
u 14:35

Novinarka Tatjana Krajač posvjedočila je da joj je honorar za emisiju 'U sridu' na ruke isplaćivao Vladimir Šelebaj, a Nada Mirković nije imala uvid u financije

Novinarke Nada Mirković i Tatjana Krajač svjedočile su na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Siniši Svilanu, bivšem direktoru programa Nove TV koji se tereti za primanje 262.000 eura mita. 

Obje novinarke surađivale su sa Svilanom u vrijeme inkriminirano optužnicom radeći na emisijama koje su se emitirale na Novoj TV, a koje je toj televizijskoj kući prodavala Core media, producentska kuća u vlasništvu Vladimira Šelebaja. N. Mirković iskazivala je da je krajem 2006. i početkom 2007. sudjelovala u produkciji emisija “Istinite priče”. Bila je riječ emisiji koja je imala 12 epizoda, a kako je rekla svjedokinja, o financijskom dijelu te priče računa je vodio Nedžad Haznadar, s kojim je na tom projektu radila.

– O sadržaju tih emisija razgovarala sam sa Svilanom, no sve vezano za financije obavljao je Haznadar kojem sam bila partner u njegovoj tvrtki. On mi je rekao da je pregovarao sa Svilanom, no o tome direktnih saznanja nemam. Isto tako nemam direktnih saznanja da je Svilan od Haznadara tražio bilo kakvu nagradu ili protuuslugu. Ovo je jedini projekt na kojem sam sudjelovala, dok je Haznadar sudjelovao i u drugima. Znam da je u početku bilo dogovoreno 110.000 kuna po epizodi, no kasnije se taj iznos smanjio. Ne znam kakav smo ugovor imali, no očekivala sam da će emitiranje epizoda trajati duže –  kazala je svjedokinja.

Tatjana Krajač iskazivala je pak kako je kao novinarka Nove TV radila tri sezone radila i na emisiji “U sridu”. Objasnila je kako joj je rečeno da novinari Nove TV na tom projektu rade jer poznaju arhivu i sustav te jer je to jednostavnije nego da rade novinari neke druge TV kuće. –  Ne znam tko je bio zadužen za sadržaj emisije “U sridu”, a ne znam ništa ni o pregovorima o toj emisiji. Za svoj sam rad dobivala honorar od po 1000 kuna po emisiji, a taj mi je honorar isplaćivan na ruke u Gundulićevoj ulici gdje je i rađena emisija “U sridu”. Isplaćivao mi ga je Vladimir Šelebaj – kazala je T. Krajač. Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebale svjedočiti Dijana Čuljak i Hloverka Novak Srzić.

>>Honorara za emisiju 'U sridu' isplaćivao mi je na ruke Šelebaj

Komentara 1

BA
BandaZG
18:58 17.12.2012.

OK, glupo pitanje, kakve veze ima Svilan s isplatom honorara nekakvoj novinarki?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije