Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i hž podnio prijavu

Holy: Za mail pitajte Ankicu Mamić, Mamić: Nikad nisam nazvala Holy

Mirela Holy (1)
Anto Magzan/PIXSELL
11.06.2012.
u 08:10

HŽ je podnio kaznenu prijavu protiv osobe koja je objavila mail. U HRT-u tvrde kako izvor radi u HŽ-u

Bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy danas je, kao što je i najavila u subotu, podnijela kaznenu prijavu zbog povrede zaštite privatnosti.

Holy, koja je dala ostavku nakon što je u javnost procurio mail poslan šefu uprave HŽ-a u kojem apelira na "humani odnos" prema tajnici  svoga stranačkog kolege, kazala je da prijave Državnom odvjetništvu i MUP-u podnosi zbog sumnje na neovlašteno prisluškivanje i nadzor elektroničke pošte, čime joj je prekršeno pravo zaštite privatnosti, a koje je temeljno ljudsko pravo zajamčeno Ustavom Republike Hrvatske.

Bivša ministrica zaštite okoliša navodi da je informaciju o tome da će mail izaći u medijima dobila od Ankice Mamić, vlasnice PR agencija IM&C i osobne savjetnice za PR potpredsjednika Vlade Radimira Čačića.

Do Holy ta informacija nije stigla izravno od Ankice Mamić nego preko posrednice, zajedničke prijateljice – Aleksandre Kolarić.

Ankica Mamić nama je kazala da nikad u životu nije nazvala Mirelu Holy, a da o svemu tome može nam nešto reći Aleksandra Kolarić. Ona nam je pak priznala da ju je dan prije nego je sporni e-mail objavljen nazvala Ankica Mamić s bozirom da je prijateljica s Mirelom Holy kako bi ministricu upozorila da se sprema priča protiv nje. Kolarić kaže da je Ankica Mamić imala dobre namjere i htjela pomoći Holy.

– Obavijestili su me da se sprema napad na mene na HTV-u i da je novinar Siniša Kovačić u vezi s tim zvao Ankicu Mamić – kazala je Holy Tportalu.

Dan poslije on je objavio moje privatne mailove premda je upozoren da se radi o korespondenciji čija je privatnost zajamčena Ustavom. Mogu razumjeti da se zbog interesa javnosti ipak odlučio objaviti mailove, ali mi nije jasno zašto je dan prije zvao Ankicu Mamić koja nema nikakve veze sa mnom i zašto nije razgovarao sa mnom, pita se. 

Smatra pak da šef HŽ-a Rene Valčić nije odgovoran za to što je mail dospio u javnost. 

– Napravila sam jednu glupost i podnijela sam političku odgovornost zbog svoga čina – izjavila je Holy za Media servis i dodala: 

– Ono što mene sada interesira jest tko je prekršio moja ustavna prava i raspolagao mojom privatnom korespondencijom na taj način.

>>Josipović: Tajna služba nije špijunirala Mirelu Holy

Ministar Ostojić rekao je da će policija, nakon što Holy podnese prijavu, istražiti okolnosti pod kojima je u javnost izašao njezin e-mail predsjedniku uprave HŽ Holdinga Reneu Valčiću.

Komentara 223

DU
Deleted user
13:26 11.06.2012.

uglavnom, ne bude li se ona sudila za koruptivu radnju, od poštenja ove vlasti ništa

DU
Deleted user
16:50 11.06.2012.

pa ja jesam IT-ovac haq,ha,ha

FC
fcod
08:53 11.06.2012.

pa kako ju nije sram!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije