Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor zastupnika

Holy: Glasala sam suzdržano jer ovaj zakon ne donosi potrebne promjene izbornog sustava

mirela holy
Foto: Ivica Galović/Pixsell
13.02.2015.
u 17:36

Ovaj zakon više za cilj ima podešavanje izbornih procedura vladajućoj većini, prvenstveno SDP-u, a ne borbu za javni interes, što bi trebao biti glavni motiv politike, smatra Holy

Sabor je danas prihvatio amandmane predsjednice ORaH-a Mirele Holy i donio Zakon o izboru zastupnika u Hrvatski sabor za koji Mirela Holy nije glasovala već je ostala suzdržana.

– Nakon prvotnog djelomičnog prihvaćanja amandmana i mog insistiranja na glasanju o prihvaćanju cijelog sadržaja amandmana, Klub SDP-a je prihvatio amandman u cijelosti. Drago mi je da je predlagatelj prihvatio ukupni amandman jer će se njime onemogućiti kandidiranje osobama osuđenima za teška kaznena djela koje nisu rehabilitirane, a time je učinjen veliki civilizacijski iskorak – rekla je Holy te dodala:

– Nažalost, procedura donosenja ovog zakona pokazala je veliku površnost u predlaganju i izglasavanju ovog iznimno važnog zakona te nevoljkost vladajućih da provedu kvalitetnu i dubinsku izbornu reformu. Stoga ovaj zakon više za cilj ima podešavanje izbornih procedura vladajućoj većini, prvenstveno SDP-u, a ne borbu za javni interes, što bi trebao biti glavni motiv politike. Iz tog razloga glasala sam suzdržano jer ovaj zakon ne donosi nužno potrebne promjene hrvatskom izbornom sustavu.

>> Sabor donio Zakon o izboru zastupnika, evo tko se (ne) može kandidirati na izborima

Komentara 18

CR
crocro
17:52 13.02.2015.

Ekspozitura SDP-a ne samo da puca po "šavovima", već i po čistom "platnu". Potpuno je od samog početka jasno da je zlatna SDP-ova pričuva za zlu ne trebalo. A igrala je nekakvu svoju ulogu da se ne slaže s SDP-om. A slažu se kao "lonac i poklopac". Ali unatoč padu važno je da je i dalje je snažno eksponirana u sve medije i veliki broj emisija

AU
aurora1zn
18:10 13.02.2015.

dobro je Sincic rekao ti si nitko i nista

DU
Deleted user
18:10 13.02.2015.

Mirela voli cure. Provjereno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije