Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbrka s participacijom

HOK: Troškove odvjetniku treba platiti Rebro, a ne pacijent

Rebro
Goran Jakus/PIXSELL
20.11.2015.
u 00:10

Ovaj put postupak ide jer su tvrdili da imaju mišljenje Komore kako smiju naplaćivati troškove opomene prema trećoj strani, što su u ovom slučaju pacijenti Rebra, no takvo mišljenje Komore – nemaju

Pacijenti koji zbog neplaćene participacije na zagrebačkom Rebru dobiju “pismo” odvjetničkog ureda Par i Gradac nisu dužni platiti im odvjetničke troškove, a Hrvatska odvjetnička komora protiv tog je društva (ponovno) pokrenula disciplinski postupak.

Ovaj put postupak ide jer su tvrdili da imaju mišljenje Komore kako smiju naplaćivati troškove opomene prema trećoj strani, što su u ovom slučaju pacijenti Rebra, no takvo mišljenje Komore – nemaju.

U HOK-u ističu i da je “odvjetnik iz tog društva već pravomoćno kažnjavan za nedostojno pridobivanje stranaka, a protiv odvjetnika iz istog odvjetničkog društva u tijeku je i nekoliko disciplinskih postupaka”. Odvjetničke troškove prema odvjetničkoj tarifi snosi naručitelj. Hoće li Rebro platiti odvjetničke troškove koji su često višestruko veći od samih dugova?! Ne znamo jer su uvjeti ugovora, kao i njegov način sklapanja, nepoznati; na Rebru su nas po odgovor uputili u Par i Gradac, gdje su nam pak rekli da je to – poslovna tajna. Odgovor će dati Ministarstvo zdravlja koje je, neslužbeno doznajemo, na Rebro poslalo inspekciju.  

>> Dobili opomenu, a u bolnici nisu ni bili

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar deziderij
deziderij
07:09 20.11.2015.

KBC i đavolji fiškali u udruženoj zločinačkoj organizaciji. Kako bi bilo da se ovako što javno objavi preko svih medija ? Nemoguće ! Ali kad u lopovskoj sitnozuboj HR treba pljačkati sitnozube građane onda "institucije koje svoj posao rade" to čine vrlo podlo i na raznorazne načine. Da namaknu lovu ne prezaju ni od onih najlukavijih pa do onih najsofisticiranijih načina koje "umataju" u zakonske okvire pa onda fingiraju kako sve što čine to čine po zakonu. Ja vinodolskom komunalcu, odnosno "Žrnovnici" , kubik vode plaćam cca. 20 kuna koji inaće košta 5,60 kuna i to zbog silnih nameta kojima su opteretili taj kubik vode i tako pljačka, sve po zakonu, cvjeta u svakom životnom segmentu ove jadne lopovske banana države.

DU
Deleted user
08:46 20.11.2015.

Vic desetljeća - Hrvatska pravna država.

IV
Ivanveliki
09:32 20.11.2015.

odvjetnicko i javnobiljeznicko otimanje novca sirotinji. Ovrsni zakon kao da je osmisljen kako bi se "neki" besramno bogatili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije