Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđeni nasilnik

Hodao je s puškom u ruci, a onda su se začuli rafali

ubojstvo Hrvatska Kostajnica Graboštani (1)
Nikola Čutuk/PIXSELL
12.06.2013.
u 00:33

Mario Slabinjac svojim automobilom presreo je automobil kojim se vraćao 45-godišnji Ivica Hajduković sa svojom 39-godišnjom partnericom Blaženkom Slabinjac, s njene dvije kćeri od osam i devet godina te sa svojim 17-godišnjim sinom

Prijetio je godinama i svoje prijetnje u utorak i ispunio. Policajac Mario Slabinjac ubio je svoju bivšu suprugu i njezina partnera. Spuštao se mrak u utorak oko 21 sat nad mirne Graboštane između Sunje i Hrvatske Kostajnice, kada su mještani začuli rafal. Neposredno zatim još nekoliko kratkih rafala. Znajući da lovci, koji povremeno dolaze, ne pucaju rafalno, ostali su zbunjeni i zabrinuti.

Osuđen, a i dalje radi

Samo nekoliko stotina metara dalje, kraj mosta preko rijeke Sunje na cesti između Graboštana i Velikog Krčeva, odvijala se velika drama. Mještanin Graboštana, Mario Slabinjac (40), svojim je automobilom presreo automobil koji je vozio sumještanin Ivica Hajduković (45), umirovljeni policajac, iz svog je prtljažnika izvadio automatsku pušku i počeo pucati po automobilu koji je zaustavio. Na mjestu je ubio Hajdukovića i Blaženku Slabinjac (39), svoju bivšu suprugu. U vozilu su se nalazile i dvije Blaženkine i njegove kćeri, od osam i devet godina, te Hajdukovićev 17-godišnji sin. Oni su, srećom, preživjeli, iako su meci probili i zadnje staklo automobila. Kostajnička policija, koja je nakon dojave ubrzo bila na mjestu događaja, zatekla je i privela osumnjičenog ubojicu. Zbog mraka, očevid kojim je rukovodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Siska, završen je jučer.

Slabinjac je bio službenik Ravnateljstva policije MUP-a. Radio je u Upravi za posebne poslove sigurnosti na čuvanju objekata u Zagrebu. Kako je rekao glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, ubojstvo je počinjeno nelegalnim oružjem, jer je osumnjičenom službeno oružje oduzeto zbog ranijeg obiteljskog nasilja, zbog kojeg je i stegovno odgovarao. Otkaz u MUP-u nije dobio jer MUP-u nije dostavljena pravomoćna presuda kojom se upućuje na izdržavanje kazne. Njegovi šefovi tu su situaciju pokušali riješiti tako što su mu oduzeli oružje te su ga uputili na godišnji odmor. To očito nije bilo dovoljno. Što je za oružanog napada na automobil proživljavalo troje djece u vozilu, može se samo naslućivati. Sin pokojnog Ivice, Patrik (17), još je vidno pod stresom.

Uvjerio se da su mrtvi

– Sve se dogodilo munjevito kao na filmu. Kada je otac zakočio, pod farovima smo vidjeli Marija kako prilazi s puškom u rukama. Otac je ubacio u rikverc, ali se u tom trenutku začuo rafal po autu. Ponovo smo stali, vjerojatno je otac u tom trenutku bio pogođen. Mario je s uperenom puškom došao do auta i kada se uvjerio da su moj otac i Blaženka mrtvi, rekao je da izađemo. Naredio mi je da uzmem njegov auto i da idemo kući. Iako nikad nisam vozio i nemam vozačku dozvolu, morao sam poslušati – priča Patrik. Nakon tragedije, djevojčice su preuzeli socijalni radnici, a Patrik je ostao s bakom s kojom su živjeli. U Graboštanima se govorilo samo o toj tragediji, kakva u tom kraju još nije zabilježena.

– Bilo je pitanje kada će se takvo što dogoditi. Još kada je prije dvije godine Blaženka s dvije kćeri napustila Marija Slabinjca i otišla Ivici Hajdukoviću, Mario im je počeo prijetiti. Mario je prijetio čak i preko Ivičine bivše supruge koja živi u Istri – priča susjed Hajdukovićevih.

>>Policajac je muškarca i ženu ubio ilegalnim oružjem!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije