Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČAN ŠAMANSKI OBRED

Hodak: Spavao sam puno bliže vatri nego izgorjeli Barić

04.01.2009.
u 19:59

Ne znam što se dogodilo kobne večeri. Da li je kriva cigareta ili nešto drugo. Što je dovelo do smrti moga supruga vidjet će se kada policija završi svoj posao – vidljivo potresena i još u šoku kazala nam je Ankica Barić, dan nakon što je pokopala svog supruga Ratka, od milja zvanog Miljenko, koji je poginuo u novogodišnjem slavlju na imanju načelnika općine Saborsko Luke Hodaka. Mjesto je još uvijek u šoku zbog tragedije. Iako su svi znali za privatan život svoga načelnika i njegove sklonosti, ovaj događaj neugodno je iznenadio sve. Prvi su put Hodakovi ‘rituali’ uzeli žrtvu.

Pravi pajdaši
- Ako se tijekom istrage pokaže da sam za nešto kriv, odgovarat ću. Mogao sam na deset načina slaviti Novu godinu, ali sam odlučio učiniti to sa svojim prijateljima, a najbolji je bio upravo pokojni Ratko Barić. Jasno sam rekao da nema alkohola, cigareta, opijata i seksa, ali nisu prihvatili moje zahtjeve. Ne znam što se zapravo dogodilo. To mi još nije jasno. Policija korektno radi svoj posao i nadam se da će nakon završene istrage i to pitanje biti razjašnjeno – rekao je Luka Hodak, koji nas je danas ugostio u svome domu. Pokušao je rekonstruirati silvestarska događanja.

- S pokojnim Barićem tjedan dana ranije spremao sam i uređivao kolibu za novogodišnju proslavu. Bili smo pravi pajdaši. Na proslavi smo popili šest litara čaja, jeli krumpir ispod peke i repu. No, neki su se oglušili na moja upozorenja i donijeli dva piva, koja je i Ratko popio.

Istina je da je svatko od nas uzeo dvije žličice bunike, koja ima ljekovita svojstva, ali je ovog puta kobna pogreška bila što se mješala s alkoholom i gaziranim pićima – tvrdi prvi čovjek općine Saborsko i napominje kako je osobno spavao 20 centimetara od vatre, a pokojni Barić dva metra, te da mu nije jasno kako to da on nije stradao, a njegov prijatelj jest. Iako su nam pojedinci priznali da su mještani suzdržani u izjavama, jer se ne žele zamjeriti ni pokojnikovoj obitelji, ali ni Hodaku, svi žele samo jedno. Da se otkrije istina i uzrok tragične pogibije Ratka Barića.

Koliko ludi i pijani
- Bio je krasan čovjek. Smeta me što se ne otkriva prava istina koja je dovela do ove tragedije. Ne dozvoljavam da se pljuje po ljudima i priča da su svi u Saborskom ludi i pijani. Ludi smo što smo deset godina dozvolili da nam Hodak bude načelnik – ističe Ljiljana Matovina, čiji se brat Ivica Hodak od novogodišnjeg slavlja još iječi na Psihijatrijskom odjelu ogulinske bolnice.

Predsjednik Hvidre Saborsko Nikola Hodak kaže da načelniku skida kapu zbog svega što je učinio u ratu, ali ovo što se sada događa ne opravdava ni iz moralnih, ni iz ljudskih razloga. Unatoč dojmu kako Saborskim ‘vladaju’ šamani, fra Slavko Antunović tvrdi da u njegovoj župi nema nevjernih.

- Ne znam jesu li Hodakove avanture u šamanizam i hare krišnu stvar biznisa ili dokolice. Znam samo da je Luka Hodak još uvijek katolik, te da je mnogo pomogao župi i crkvi - istaknuo je fra. Slavko Antunović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije