Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kalkulacije

Hodak: Sanader će tražiti azil i dvije godine biti slobodan

zvonimir hodak
Goran Stanzl/Pixsell
10.12.2010.
u 18:04

Hodak kaže da će se austrijski odvjetnik pobrinuti da ubrzo uslijedi i Sanaderov zahtjev za puštanje na slobodu, dok se ne riješi zahtjev za azilom, tako da bi mu austrijski sud mogao odrediti jamčevinu i pustiti ga na slobodu.

Odvjetnik Zvonimir Hodak, koji je godinama zastupao Vladimira Zagorca, smatra da Ivo Sanader želi dobiti na vremenu i neće pristati na svojevoljno izručenje, uzet će austrijskog odvjetnika i dati izjavu da se u Austriji našao zbog političkog progona kojemu je izložen u Hrvatskoj.

Vjeruje u mogućnost da će Sanader  zatražiti azil. Kaže da će se austrijski odvjetnik pobrinuti da ubrzo uslijedi i Sanaderov zahtjev za puštanje na slobodu, dok se ne riješi njegov zahtjev za azil, tako da bi mu austrijski sud mogao odrediti jamčevinu i pustiti ga na slobodu.

Hodak podsjeća da je u slučaju V. Zagorca jamčevina iznosila milijun eura. Koliko potom može potrajati rješavanje pitanja izručenja RH? Austrija je jedna od najomiljenijih država svijeta za izbjeglice i tražitelje azila (4. na svijetu). Godišnje oni podnose između 20 i 25 tisuća zahtjeva, a odobrava ih se petina. Stoga je Austrija vrlo stroga u provjeravanju zahtjeva. A to, pokazao je i Zagorčev primjer, traje.

– Sanader bi mogao, dok se ne riješi njegov pravni status, šetati slobodan Austrijom iduće dvije godine, kaže Hodak.

Komentara 130

OB
-obrisani-
19:41 11.12.2010.

. I mene su nekad sudili radi političkog uvjerenja naime, bio sam uvjeren da kiosk nema alarmni uređaj Zamislite, banda je u največoj tajnosti dala ugraditi alarmni uređaj, da mi smjesti Eh, eto ti ga na i sad ti ostani pošten !

BO
bosanaco
22:24 10.12.2010.

jesam pametan av av, samo trtlja i prodaje vlastitu pamet (topla voda)

ŠI
Šilo
12:08 11.12.2010.

SVI SU SVE ZNALI, ZATO TREBA NAPRAVITI PRINUDNU VLADU, SVE SUMNJIVE U ZATVOR , KADA BUDE SVE ČISTO RASPISATI NOVE IZBORE. MISLIM DA BI U NOVOM SABORU VIDILI MALO OD OVIH ŠTO SADA TAMO ZJEVAJUI SPAVAJU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije