Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPIS STANOVNIŠTVA
Povratak na članak

Demograf upozorava: 'Ako se to ne provjeri i ne poništi, opet ćemo imati fiktivan broj stanovnika'

U Hrvatskoj s 4 milijuna stanovnika sada imamo 3,73 milijuna birača iako je udio maloljetnika u stanovništvu 18 posto. Usto imamo 4,157 milijuna zdravstvenih osiguranika! No nije izgledno da će se registar izraditi prije popisa stanovništva

Komentari 15

JD
John Doe Jr.
13:33 08.11.2019.

treba nove kamere-radare nove generacije posuditi od policije i postaviti ih na sva groblja u hrvatskoj i BiH za vrijeme izbora kako ne bi mrtvi uspjeli glasati za HDZ

VL
PR
prokurator
19:11 08.11.2019.

ukinuti dvojna državljanstva. i pripaziti na noć živih mrtvaca, tj. izborni dan kada iz grobova mrtvi izlaze glasat.

VL
IK
ikbmibm
10:58 08.11.2019.

Ova razlika u broju korisnika zdrastvene zaštite od 400.000 su ovi koji su iselili u druge zemlje,ali dalje koriste hevatski zdrastveni sustav. Pa, tko bi to trebao platiti-mi koji u Hrvatskoj radimo. Brisati ih evidencije odmah.

VL
BE
Beskucnik
21:29 08.11.2019.

Hrvatski drzavljani su i izbjegli srbi koji iz Vojvodine i RS koriste Hrvatske socijalne beneficije i autobusima dolaze glasovat ,isto tako i stotine tisuca drugih su dobili ili kupili putovnice ,posebno bosnjaci te albanci , a i jedan dio Hrvatata jer ako sam ja dosao se odjavit sa prebivalista oni mi traze Potvrdu adrese pa mi treba cijeli godisnji da se odjavim sa porezne Pa sa mirovinskog pa zdravstvenog pa tv pretplata ma jebite se , ako sam odjavio prebivaliste i prijavio se vani nek drzava i uhljebi automatski odrade ostalo

VL
IC
ICCO
12:33 08.11.2019.

Pojedini demografi postali su prave babe narikače, hrvati ne izumiru, samo ih ima posvuda, to je ogromna razlika u percepciji

VL
DU
Deleted user
10:01 08.11.2019.

Popis stanovništva je statistička kategorija - koja ne bi smjela biti zloupotrijebljena za bilo što osim za stat. analize, demografske itd. Međutim, ogromna je nelagoda na ovim prostorima da će netko tako prikupljene podatke jednom iskoristiti za kojekakve svrhe, u krajnjoj liniji i za liste za eliminaciju, ako opet dođe do rata - zato toliko nepovjerenje pučanstva u to i bit će velike evazije. Osobito danas, kad ne treba nego par diskova ili čak online imaš uvid u svaku kuću, stan, obitelj, imovinu itd. itd. Tko bi bio skeptičan da do takvih zloupotreba neće ipak doći, e taj zaboravio: Historia est magistra vitae! Da bi hrv. pučanstvo imalo napokon povjerenja u svoju državu, e tu je nužno oho ho toga promijeniti na strani države, državnih službenika, trošenja proračunskih sredstava itd. itd. Ne, kod su samo znaju "zviznuti" skandinavsko visoke poreze, a od socijalne države i tome da je sve podređeno ljudima - e to su zaboravili preuzeti jer mi imamo u kolektivnom sjećanju despotske režime i naši službenici smatraju da smo podanici, a ne građani od čijih novaca oni žive. Zašto bi s popisom bilo drugačije? Baba voli sve znati, e da bi mogla kasnije opaliti po nečijoj obitelji - tako mi gledamo i državu, zašto bi mi njoj takvoj pružali svojevoljno informacije kad ona nama samo represiju i birokratsku neman zauzvrat?

VL
DA
.Darkwood.
09:15 08.11.2019.

Nećemo znati pravi broj, uvijek treba 200-300 tisuća vladajučima DUHOVA kako bi si ih mogli u listićima glasačkih kutija nadodat "zlu ne trebalo"!

VL
MO
modovisisajteMaraschino
09:19 08.11.2019.

sjećate se onog filma Starship Troopers za koji su govorili da promovira fašizam? e u tom filmu najviše mi se svidjela podjela na civile i građanine. samo građani mogu imati pravo glasa. civili mogu raditi, biti bogati i što god hoće samo nemaju pravo glasa, niti biti u politici ni biti u vojsci.

VL
PR
prajdali100
09:59 08.11.2019.

Prema našim strašnim demografima izumrli smo, nema nas više,pustinja...

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:45 08.11.2019.

zašto govorite o totalno različitim metodama određivanja tko je birač, a tko stanovnik države?! dal je vama jasno da biračko pravo ostvaruju hrvatski državljani, koji ne moraju svi živjeti u hrvatskoj?! kad vam to bude jasno, bit će vam jasnija brojka birača (u koje ulaze svi sa biračkim pravom, bili oni u rh ili ne)... odvojimo brojke birača u rh od brojke birača izvan rh. uvedimo kazne od par tisuća eura za krive podatke, pa će najednom u njemačkoj biti tolko i tolko naših građana. a ne 'samo' tolko i tolko. i gledajmo ih kao dijasporu, i nek glasuju, ako žele, na listi dijaspore.

VL
DU
Deleted user
09:17 08.11.2019.

U hrvatskoj zivi 3.8 milijuna stanovnika...a dok se popis zavrsi iseliti ce jos 100 tisuca stanovnika u eu robiju...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.