Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFORMA ZDRAVSTVA

Hoćemo li konačno početi plaćati bolnice po učinku? Ako rade više i bolje, naše bolnice stvaraju dug

12.06.2022.
u 17:31

Osvrnuvši se na objedinjenu javnu nabavu, ravnatelj Udruge poslodavaca u zdravstvu dr. Dražen Jurković kazao je da ona postaje svojevrsna "mantra" jer može donijeti uštedu, ali kasnije i biti skuplja varijanta dođe li do monopola dobavljača.

Ključne riječi

Komentara 2

DA
Danu75
18:51 12.06.2022.

Činjenice: 90% novca odlazi na 10 % pacjenata ; izabrali smo biti solidarni i ovo je ljudski i normalan pristup , prestanimo biti licemjeri. Drugo : obavimo cca 64.000.000 pregleda kod primaraca , svatko u prosjeku 16 godišnje , ovoo je bez pedijatara , ginekologa , stomatologa , studenata koji su kod posebnih liječnika , dakle samo odrasli kod svojih liječnika . Treće : nije nas briga za sebe same , pušimo , pijemo , ne uzimamo terapije , idemo na hitni bolnički prijem , pa se žalimo da dugo čekamo , a nismo za hitnu niti bolnicu (70% pregleda je podatak) Četvrto: rezerviramo po više termina , obavimo pretragu , te se ne odjavimo i zauzimamo mjesta drugima , nikakve odgovornosti Peto: možemo na cigarete i piće potrošiti svaki dan , ali za zdravstvo ne bi dali niti kune , jer je valjda besplatno . Na žalost , ima zaposlenih ljudi u zdravstvu koji koriste mogućnost bolovanja i onda rade privatne stvari ( npr bave se turizmom , beru masline , grožđe , i slično ) pa netko trena raditi prekovremeno za njih i eto minusa . HZZO plaća koliko želi za postupke koje se naprave , kao da idemo kupiti auto , pa platimo Mercedes 100000 kn bez obzora što vrijedi 4 puta više. Dok se svi skupa ne zbrojimo i ne shvatimo da trebamo biti fer jedni prema drugima nema spasa , zdravstvo postaje sve skuplje i skuplje , a mi bi trebali prestati biti licemjerni i tražiti krivca u drugima , nisu svi doktori lopovi , ne uzimaju mito , ne rade stvari preko veze , može bolje al nije sve crno

DU
Deleted user
17:47 12.06.2022.

Postoje zaposlenici u zdravstvu koji su samo na platnoj listi i ne rade ništa a to su stranački uhljebi kao u doba komunizma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?