Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TREND

Hoće li se u Hrvatskoj radni tjedan skratiti na četiri dana

20.01.2023.
u 08:19

Kraći radni tjedan u Skandinaviji, Britaniji, Austriji... Osobito mladi žele bolju ravnotežu obiteljskog i poslovnog života

Komentara 28

PV
prcko.vita
08:36 20.01.2023.

To je apsolutno pametna stvar. Skandinavske zemlje a i Austrija spadaju u najpametnije narode na svijetu. Tu nema potrebe za detaljnom analizom nego to treba prihvatiti. Kada smo tako brzo prihvatili euro valutu, pa obitelj Šengen i Europa, ovaj potez bi samo pokazao da smo dio te moderne obitelji i da gledamo u budućnost.

5S
505.scrtom
09:24 20.01.2023.

kuda ćeš pred rudom. tek se raspravlja o neradnoj nedjelji.

DU
Deleted user
08:29 20.01.2023.

To je izvedivo samo u tvrtkama koje imaju osiguran profit i velika mjesečna primanja, čije radno vrijeme je inače transparentno. Situacija ovisi od tvrtke do tvrtke i od sezonskih ili konstantnih opterećenja. Svaka tvrtka ocjenjuje svoje mogućnosti glede toga i može zaključiti isplati li se više dati radnicima slobodno ili forsirati rad u vrijeme hladnog održavanja i kad taj rad ne donosi izravnu dobit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?