Hoće li nakon otkrića salmonele poskupjeti domaći proizvodi? Evo što kažu proizvođači
Zbog salmonele otkrivene u uvoznom mesu i jajima, domaći proizvođači dobili priliku.
Komentari 6
Svaka čast domaćim proizvodima, ali poriluk u kojemu je količina pesticida bila 135 (!) puta veća od dozvoljene i koji je psredstavljao "akutni rizik za zdravlje ljudi" bio je domaće proizvodnje - proizveden na OPGu.
Uvijek kupujem od OPGova ili na placu od kumica iako ne znam kako su kontrolirani! Konzum Lidl Kaufland ne. Pazim i da proizvodi koje moram kupiti kod "velikih" budu hrvatski.
Nasi ljudi hoce kupovati domace!Prvi ja bih kupio uvijek nase al je problem sto imamo slabu kupovnu moc pa kupujemo jeftinije.Mislim da bi nasi proizvodaci i trgovci trebali u trgovinama organizirati vikende domacih proizvida gdje bi se svi odrekli jednog dijela razlike u cijeni na spram stranog.Ako je razlika primjer 3 kn u odnosu cijene onda neka se svatko odrekne jedne kn,proizvodac,trgovac i mi.I kada bi se prodane kolicine s vremenom podigle tada bi se pojacala i proizvodnja i kolicina i proizvodacima bi na osnovu toga proizvodnja i cijena ostala odrziva!
Puna podrška ministru Tolušiću, pravi čovjek, misli na narod, a svi trgovački lanci, može ih biti sramota, naročito oni domoljubni Konzum, truju vlastiti narod, i sad su još ljuti na ministra. Zašto, što je konačno otkrio što prodaju, za Todorićaća se zna da uvozi smeće i to skupo prodaje hrvatima. Domoljub.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Ovo je neka sala. Domaca perad isto tako nije imuna na salmonelu, tako da... Sve ovisi o sreci, isto kao i sa uvoznim. Sto se tice jaja, gledati ona sa drekecom, jer, ako se peru lako salmonela probije ljusku i udje.