Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potrebna pomoć

Hoće li roda Malena dočekati proljeće i povratak Klepetana?

Roda
Foto: Vedran Balen
1/3
10.10.2013.
u 22:30

Mirovina koju prima Stjepan Vokić nije veća od 2500 kuna, pa s njom jedva pokriva troškove kućanstva i uistinu mu neće biti lako dijeliti je sa dvije prilično zahtjevne ptice koje jedu samo živu hranu, primjerice ribe i to određene veličine

Turistička zajednica Grada Slavonskog Broda u sklopu realizacije ekološkog projekta "Cvijetna dobrodošlica" koju provodi u suradnji sa Hrvatskom turističkom zajednicom postavila je na zelenu površinu uz raskrižje Svačićeve i Vukovarske ulice petmetarsku maketu rode koju su izradili članovi udruge "Sveti Antun" iz Batrine i po svemu sudeći simbolizira najpoznatiji par roda Malenu i Klepetana.

Međutim, lako bi se moglo dogoditi da na proljeće roda Malena, kojoj je slomljeno krilo i o kojoj više od 20 godina skrbi umirovljeni domar škole Stjepan Vokić ove zime ugine od gladi i tako ne dočeka proljeće i povratak Klepetana, jer nitko mu ne želi pomoći kako bi joj osigurao hranu i nekoliko metara drva za grijanje preko zime u školskoj garaži. Naime, ove će zime Stjepan Vokić uz rodu Malenu skrbiti o još jednoj rodi koja se izlegla prošle godine, ali tada nije stasala za dugi let na jug i u međuvremenu je ozlijedila krilo o kojem su brinuli i veterinari, pa je skromnim prihodima Stjepan plaćao operaciju i dugotrajno lijećenje.

Mirovina koju prima Stjepan Vokić nije veća od 2500 kuna, pa s njom jedva pokriva troškove svojeg kućanstva i uistinu mu neće biti lako dijeliti je sa dvije prilično zahtjevne ptice koje jedu samo živu hranu, primjerice ribe i to određene veličine (ne velike i ne isječene), a koje svakodnevno treba loviti na tridesetak kilometara udaljenim ribnjacima. Uistinu će biti žalosno da priča o najpoznatijem paru roda iz Brodskog Varoša neslavno završi, jer Stjepanu nitko ne pomaže.

Ovaj posljednji primjer sa postavljanjem petmetarske rode od čeličnih cijevi i vate u središtu grada, usput rečeno na kojeg Stjepan nije bio pozvan, mogao bi postati gradska atrakcija samo pod jednim uvjetom, a taj je da se na bilo koji način pomogne i živoj rodi Malenoj koja možda već sutra neće imati potreban obrok, jer čika Stipa zasigurno nema dovoljno novca za benzin kako bi otišao uloviti sitnu ribu, kupiti crve za pecanje i nekoliko metara drva za zimsko grijanje garaže u kojoj Malena već dugi niz godina zimuje čekajući proljeće i povratak svog rodana Klepetana.

>>Slavonski Brod dobio 'trajnog' Klepetana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije