Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETI ZAPADU
Povratak na članak

Hoće li Putin koristiti nuklearno oružje? Može ispaliti 'pucanj upozorenja', ali stručnjaci ne misle da će do toga doći

NATO bi, u slučaju uspješne uporabe taktičke nuklearne bombe, morao ili popustiti zahtjevima Kremlja ili riskirati daljnje nuklearne napade koji bi mogli izmaći kontroli. Ako bi NATO ostao čvrst, Putin bi riskirao gubitak podrške saveznika poput Kine i Indije.

Komentari 40

JA
jamajka
18:26 04.10.2022.

Valjalo bi da stisne taj botun da ovi novinari konačno dožive orgazam, jer pola će ih inače biti na antidepresivima. Koji bi to naslovi bili, vjerujem da ih već imaju spremljene napisane nekoliko verzija. Ali mislim da će im ipak preostati ova druga opcija. A ni korona više ne prolazi. Nije im lako. Valjati će opet nešto novo smisliti.

VL
MA
Majamaja
18:42 04.10.2022.

Meni je ovo više postalo dosadno. Realno, što god bude, mi možemo samo čekati i moliti boga da nas zaborave svi.

VL
XA
xaron
21:55 04.10.2022.

…gubitak podrške saveznika Indije i Kine…Indija i Kina NISU saveznici Rusije. Podržavaju Rusiju jer su PROTIV US, svaki iz svojih razloga. Indija zbog podrške koju US daje Pakistanu, a Kina zbog podrške koju US daje Taiwanu.

VL
Avatar Behemot
Behemot
19:35 04.10.2022.

Živimo u zanimljivim vremenima. Ponovno se u svijetu gradi blokovska podjela s tom razlikom da Zapad više nema 70% svjetske ekonomije nego 30%. Također se nadam da će ovo biti okidač za svemirsku utrku koja iziskuje velike količine resursa i na ćemu je Waršavski pakt bankrotirao.

VL
PA
Pasdaran
18:22 04.10.2022.

Ukoliko Rusija posegne za nuklearnim oružjem, za što postoji realna mogućnost, neće će ići na kataklizmički strateški napad na američke metropole nego na taktički udar na neku ukrajinsku bazu. Američke reakcije teoretski su ove: prva je potpuno odustajanje od Ukrajine, druga je daljnje konvencionalno naoružavanje s prijetnjama sljedećim opcijama, treća je isporučivanje nuklearki Ukrajini, četvrta je nuklearni udar na ruski položaj u Ukrajini ili Bjelorusiji, peta je udar na rusko tlo, a šesta pokretanje strateškog nuklearnog rata. Jedine realne opcije su prve dvije, treća to nije jer bi Rusija počela isporučivati isto svim američkim neprijateljima, četvrta zato što bi Rusi uzvratili na američke baze u nižerazrednim državama poput Poljske, peta jer bi bilo taktički gađano samo američko tlo, a niti šesta zbog međusobnog uništenja.

VL
DU
Deleted user
19:51 04.10.2022.

Što su ti "stručnjaci" do sada pogodili oko rata u Ukrajini?

VL
Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
23:32 04.10.2022.

Novinar priča o smaku svijeta kao da priča što je jučer ručao. Vidim da je poanta: Bolje biti u pravu i mrtav nego ispast gubitnik i živ. Netko tko jako mrzi ljude je ovo zakuhao.

VL
BI
billynik
00:08 05.10.2022.

Koliko članaka dnevno morate objaviti o tobožnjim Putinovim prijetnjama nuklearnim oružjem? Čemu to , ili to pripremate izliku za postupke Amera i Britanaca?

VL
DU
Deleted user
21:16 04.10.2022.

Samo polako, Putina će njegov narod spremiti tamo gdje pripada. Rat treba voditi razumom, ne emocijama. Rusija u ovom ratu ne može pobijediti, ali može strahovitu štetu napraviti čovječanstvu, ako Putina bacite u očaj. On je vrlo inteligentan, školovani ii iskusan obavještajac, blefer vrhunski, ali bez trunke humanosti i ljudskosti i može povući potez koji takvi ljudi često povlače i "ja i oni k vragu" , Bjelovar u našem ratu primjer je toga, kada ubijaš sebe i druge svoje i tuđe , beskorisno, ali želja glumiti Boga je jaća.

VL
Avatar Fićo
Fićo
18:42 04.10.2022.

Trla baba lan da joj prođe dan jedini koji su koristili nuklearno oružje su Amerikanci pa če i opet to oni bit

VL
DA
danijelrukavina4
18:59 04.10.2022.

Kako svi pišu da Rusija ne smije izgubiti rat ? A zašto ne bi smjela ? Pa neće biti ni prvi ni zadnji, koji je pokrenuo rat, pa izgubio. Postoji još jedno rješenje. Da Putin ponovno pozove ove koje je pozvao u onu salu pred "specijalnu vojnu operaciju" i pita ih : "Nastavljamo ili prekidamo ! ". To bi bilo malo rizično za njega, ali, čuo bi što ovi drugi misle. Vjerojatno bi bilo ovih "jastrebova" koji bi rekli - nastavljamo ( Girkin, Kadirov, vjerojatno neki generali, ovi huškači sa TV-a - Solovjev, pa ona mala huškačica sa TV-a - ima ih još....). Odmah vidiš tko je za rat. Onda ih lijepo pitaš. Tko će preuzeti zapovijedanje vojskom ? Neka se odmah javi. I kažeš mu - izvoli. Onda pitaš - tko nije više za rat ? Ja sam ipak uvjereniji da će ih više biti da se sve zaustavi. Zaustavljanjem rata - Putin dobiva. Rusija dobiva. Ukrajina dobiva. Svijet dobiva. Putin se rješava ekstrema - jer bi se svi "otkrili" ( lako je "ratovati" kada drugi ratuju- ili po narodski "tuđim kur..m po gloginjama mlatiti"). Onda dogovoriti prekid djelovanja sa obje zaraćene strane. Na linije razdvajanja UN. Sa zaraćenim stranama dogovarati uspostavu zajedničkih prijelaznih vlasti. Eto, tako bi se mogao okončati ovaj besmisleni rat.

VL
Avatar kvasac60
kvasac60
22:58 04.10.2022.

Ameri će opet izgubiti.

VL
KI
kizz1
19:21 04.10.2022.

Kepec se boji sam sebe, ništa od njega . Da nije počeo rat neko bi ga se i bojao, a ovako niko.

VL
OT
otrovnijezik
19:01 04.10.2022.

Da, recite konačno. Može Putin ispaliti jednu na Ukrajinu a NATO na to neće intervenirati ali će zato opet naje... Ukrajinci.

VL
Avatar madcap
madcap
19:48 04.10.2022.

Nakon što Ukrajina istjera okupatore iz zemlje, treba pritisnuti Amerikance i Ruse da se, kako god znaju i umiju, pobrinu da nikada više takvi komedijaši poput Trumpa i Putina ne dođu ni blizu šiframa za ispaljivanje N-bombi, a kamoli daa ih posjeduju. U suprotnom, treba ih odmah denuklearizirati. Tako će spriječit ovakve članke iz sezone kiselih krastavaca da preplavljuju medije.

VL
LL
Litos(l)av
18:30 04.10.2022.

Jedno je sigurno. Ide boom.

VL
DO
domolub
19:57 04.10.2022.

nema nikakvog popustanja rusiji ,NATO ,ĆE GA SRAVNAT

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.