Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Hoće li Crkva izvući pouku iz ove situacije s koronakrizom?

Polemike tko je u krivu, a tko u pravu trebale bi jenjavati. Sudeći po svemu, očekuju nas pandemije svih mogućih boja. Uslijed kojih se također neće libiti zatvoriti crkve, vidjevši kako je ovoga puta sve glatko prošlo

Komentari 8

DR
Drass79
10:42 23.04.2020.

Dobro je u cijeloj ovoj situaciji da ljudi pomalo shvaćaju kako im je crkva potpuno nepotrebna...oni koji su unatoč svemu još uvijek vjernici vide da im ne treba svećenik da bi mogli imati odnos sa bogom - ako si istinski vjernik i išao si u crkvu npr. 40 godina, onda si u ova 4 tjedna koliko ne ideš u crkvu zadržao ili ojačao odnos sa bogom, jer nemaš posrednika koji tebi jadnoj ovčici mora rastumačiti što bog hoće od tebe ( a koji btw. ni sam ne zna što bog oće od tebe nego je to pročitao u istoj knjizi iz koje i ti čitaš, da sad ne ulazimo dublje u bedastoću te knjige)

VL
Avatar KimberlyKU97
KimberlyKU97
11:09 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

VL
DU
Deleted user
17:39 23.04.2020.

Za bolje ratumijevanje problema najbolje je procitatu clanak hvarskog prezbitera Tonćija Matulića kao i dijelove KKC od 2170-2185 sto se tice opravdanosti odluke. Sto s tice jedinstva u biskupskoj konferenciji o zome je govorio papa Ratzinger jos 1984. u svojem razgovoru sa novinarom Messorijem koji je izasao kao knjiga Razgovori o vjeri. Dakle, podrzavam biskupebu odluci i podrzavam biskupa Škvorčevića u odluci, također. To bije suprotstavljeno jedno drugome bas kao ni odluka biskupa Perića u relativno nedirbutom dijelu Hercegovine. Rogoborenja ce se nastaviti bas kao i ovo jer neki ljudo jednostavno ne prihvacaju ustroj Crkve te stalbo rogobore proziv biskupa kao da se mora biti katolik ili kao da bi bas oni trebali znati bolje od biskupa ali i ostalih vjernika. Takvi su poznat iz evanđelja jer su znali bolje i od Isusa od kojeg su stalno tražili neke dokaze da bi ga na kraju razapeli. Valjda tako mora biti i danas.

VL
Avatar DorothyAO91
DorothyAO91
23:33 25.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

VL
KL
Klarica
20:43 22.04.2020.

Zanima kako će se birati tko može od vjernika ući u Crkvu i prisustvovati sv. Misi? Konkretno u mojoj Župnoj Crkvi na nedjeljnoj sv. Misi u 9h Crkva je dupkom puna.

VL
DU
Deleted user
20:01 22.04.2020.

Pravo pitanje je hoce li narod izvuci pouku sto se tice crkve

VL
DU
Deleted user
20:01 22.04.2020.

Ili bolje reci ,hoce li stado izvuci poruku

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.