Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVENO

Hoće li cijela sjeverna Hrvatska sa svojim smećem u Varaždin?

smece
MARKO JURINEC / PIXSELL
05.07.2010.
u 14:30

– Kod mene je bio Dražen Breglec i još jedan predstavnik T7 grupe i ponudili su da se priključimo u varaždinski projekt obrade smeća – izjavio je Branko Šalamon, gradonačelnik Čakovca

– Prije dva tjedna obišli su nas Dražen Breglec, savjetnik uprave, i još jedan član uprave T7 grupe iz Varaždina. Ponudili su nam da se priključimo u njihovu projektu obrade smeća, koji razvija financijski lobi oko tvrtke Vis – izjavio je na kolegiju čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon.

Bez naplate ili ulaganja

Otkrio je tako ono što u Varaždinu ne dolazi do javnosti i čega su se najviše bojali mještani Gornjeg Kućana – da se pokraj njihova naselja neće samo obraditi smeće koje stoji balirano u Brezju, koje prikuplja Varkom, već da bi to mogao postati centar za puno šire područje. Čakovečko smeće prikuplja Čakom i odlaže ga u Totovcu. No, kaže Šalamon, ograničeni su prostorom i zaštitom okoliša i naloženo im je da zatvore odlagalište do kraja 2011. godine.

– Varaždinci su nam ponudili da se uključimo bez prethodne naplate ili ulaganja, kad bude gotovo. Ako to bude bolja opcija od Piškornice, priključit ćemo se. Tvrde da neće biti vremenskog ograničenja, već će trajno zbrinjavati otpad za četiri sjeverne županije, i to brže, bolje nego što se obavlja u Piškornici. Ponudili su nam i obradu sveg otpada, odloženog i novog – otkrio je Šalamon.

Inače, centar za sjeverozapadnu Hrvatsku dogovoren je u Piškornici (općina Koprivnički Ivanec). No nakon tih informacija u javnosti stječe se dojam da Vis, Varkom i grad Varaždin potiho žele preteći, tj. zamijeniti Piškornicu. Ako i drugima nude obradu smeća za 167 eura po toni, kao Varaždinu, računica je jasna. Čakovcu još rečeno kolika je cijena.

Pregovori se nastavljaju

Indikativno je i uključivanje Dražena Bregleca u taj projekt. Njegova ostavka na mjesto državnog tajnika za promet i prelazak u poslovne vode tako postaje jasnija. Kao osoba s puno poznanstava i iskustva postao je savjetnik grupe T7 za pitanje smeća.

– Sudjelovao je u projektu Piškornice, ali je odustao – kaže Šalamon.

Otkrivši sve to, Šalamon je povukao važan potez. Naime, odbio je zahtjev Piškornice da Čakovčani, uza sve ostale, do otvorenja regionalnog centra plaćaju 2,5 kuna po kućanstvu za troškove gradnje centra i kaže da nastavljaju s pregovorima.

Ključne riječi

Komentara 2

BO
boston
13:38 06.07.2010.

Kaj, Markov trg je vec pun??

FR
franc
23:15 08.07.2010.

Hoće, hoće, cijela će sjeverna Hrvatska sa svojim smećem doći u Varaždin kako bi Čehokov pajdaš, tajkun Patafta vlasnik T7 Grupe, imao što veću zaradu. I treba doći jer Varaždincima je sve postalo normalno kad se nitko ne buni protivotiv ove svinjarije sa smećem. Sada kada se priprema otvaranje prerade smeća u Piškornici za četiri županije, Patafta i Čehok požuruju gradnju u gradu Varaždinu. Velika je lova u pitanju a hebeš zdravlje građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije