Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravstvo i socijalna skrb

Hoće li biti otkaza za djelatnike bez COVID potvrde? Aladrović: Ne bih se zalijetao...

Zagreb: Josip Aladrović dao je izjavu medijima prije početka sjednice Vlade
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/4
22.09.2021.
u 13:49

Istaknuo je da su odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite obvezujuće za poslodavce

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović izjavio je u srijedu kako se "ne bi zalijetao s tezom o otkazima u zdravstvu i socijalnoj skrbi za zaposlenike bez covid potvrda" te poručio da će te slučajeve regulirati radno-pravni propisi.

Aladrović je nedavno najavio uvođenje covid potvrda u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi od 1. listopada.

Na pitanje hoće li se nakon tog datuma moći doći bez covid potvrde na posao u sustavima zdravstva i socijalne skrbi, Aladrović je odgovorio kako se ne bi zalijetao s tezom "tko ne bude imao covid potvrdu, dobit će otkaz".

VIDEO Beroš zaposlenima u zdravstvu: Na radno mjesto moći ćete doći pod jednim od tri uvjeta!

"U ovom trenutku ne možemo reći da je to jednoznačno točno. Nije", rekao je Aladrović na konferenciji za novinare nakon obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. 

Istaknuo je da su odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite obvezujuće za poslodavce.

"Sve ono što Stožer donese poslodavci moraju poštivati, pa ako Stožer propiše da je posjedovanje covid potvrde nužno kako bi se pristupilo radnom mjestu, svi poslodavci, i u zdravstvenom sektoru i u sektoru sustava socijalne skrbi, morat će to provoditi", rekao je Aladrović.

Pritom je naglasio da će radno-pravni propisi koji vrijede u Hrvatskoj vrijediti i za sve poslodavce koji budu obuhvaćeni odlukom Stožera.

Komentara 6

FR
franc251
16:04 22.09.2021.

U Europi daju otkaze necjepljenima. Bilo bi čudno da i Hrvatska ne krene tim putem.

DU
Deleted user
14:11 22.09.2021.

Svi mi necijepljeni bi trebali u generalni štrajk tjedan dana!!! Na koljenima bi nas molili da se vratimo na posao!!! I plandemija bi bila gotova!!!

DU
Deleted user
14:03 22.09.2021.

Pa i cijepljeni mogu zaraziti svakoga koje nebuloze, otkazi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije