Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
australija

Kapetan Dragan se ipak neće izvući?

kapetan Dragan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
16.10.2014.
u 08:50

Australski glavni državni odvjetnik zatražio je objašnjenje može li preuzeti progon protiv kapetana Dragana, kako bi postupak protiv njega bio konačno proveden.

Dosad je uspješno  odolijevao hrvatskom pravosuđu, a kakva će biti budućnost kapetana Dragana, odnosno Dragana Vasiljkovića, otkriva australski SBS. Piše kako posjeduju dokumente iz kojih je razvidno da Australija razmišlja o pokretanju postupka protiv kapetana Dragana ako propadne njegovo izručenje Hrvatskoj koja ga traži zbog ratnog zločina počinjenog na području Knina, Benkovca i Gline tijekom 1991. i 1992. godine.

Tako bi to mogao postati prvi proces koji će Australija pokrenuti za ratne zločine u posljednjih 20 godina. Kapetan Dragan u Australiji je živio pod imenom Daniel Snedden. Hrvatska od siječnja 2005. godine, kada je uhićen u Perthu, pokušava ishoditi njegovo izručenje. Australski glavni državni odvjetnik zatražio je objašnjenje može li preuzeti progon protiv kapetana Dragana, kako bi postupak protiv njega bio konačno proveden.

Učinjeno je to upravo nakon višestrukog odgađanja izručenja. SBS je na osnovu Zakona o pravu na pristup informacijama pribavio dokumentaciju iz koje proizlazi da je glavni tužitelj zatražio tumačenje svog odjela za međunarodno pravo o mogućnosti procesuiranja Daniela Sneddena u Australiji.

>> Australska vlada na kapetana Dragana potrošila 2 milijuna dolara!

>> Kapetan Dragan ostaje u zatvoru do izručenja Hrvatskoj

Komentara 50

Avatar Zločinac agresor i genocidaš
Zločinac agresor i genocidaš
09:30 16.10.2014.

Treba ga pustit da prošeta Škabrnjom i da mu narod sudi.

Avatar cartman82
cartman82
09:41 16.10.2014.

Pravda je spora ali dostižna, nadam se da će skončati u našem zatvoru.

NE
neki
09:20 16.10.2014.

Toliko već "guli" u australskim pritvorima da bi već odavno odslužio kaznu u Hrvatskoj po našim standardima da je bio dostupan. A možda bi samo neki krumpir ogulio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije