Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odavanje počasti

HO Republike Srpske zauzima se za posjet Vukovaru i Srebrenici

hho
Željko Grgurinović
25.04.2010.
u 17:54

– Želimo da predstavnici helsinških odbora regije ubuduće redovito dolaze na ovo mjesto, da se poklone žrtvama, ali ne na način kako je učinjeno u prošlu nedjelju, kada se tu zviždalo, napuštalo svečanost i molitve, kazao je I. Z. Čičak.

Predstavnici nacionalnih helsinških odbora Hrvatske, Slovenije i Republike Srpske okupili su se podno Kamenog cvijeta kako bi odali počast žrtvama jasenovačkog logora.

– Želimo da predstavnici helsinških odbora regije ubuduće redovito dolaze na ovo mjesto, da se poklone žrtvama, ali ne na način kako je učinjeno u prošlu nedjelju, kada se tu zviždalo, napuštalo svečanost i molitve - kazao je Ivan Zvonimir Čičak.

– Došli smo se pokloniti žrtvama ustaškog zločina – tisućama Srba, Židova, Roma, Hrvata, Bošnjaka i drugih. Sve što bismo rekli o njihovoj žrtvi bilo bi neznatno i nedostojno te žrtve i mjesta. Jedino što možemo jest obvezati se da nećemo dopustiti da se zločin ponovi - kazao je dr. Ivo Banac, predsjednik HHO-a.

Predstavnik Helsinškog odbora Republike Srpske Branko Torodović istaknuo je kako u BiH nema korektnog odnosa prema žrtvama te se one koriste u predizbornoj kampanji. Zauzeo se za to da u istom sastavu posjete Vukovar, Prijedor, Srebrenicu i druga mjesta. Dolazak na svečanost otkazao je Helsinški odbor BiH, nakon što je dolazak potvrdio Helsinški odbor Republike Srpske.

Komentara 9

NE
neni
18:32 25.04.2010.

Pa ovo sve slići na parodiju. Prvo se svi ONI koji hodaju i poklanjaju se žrtvama trebaju dogovoriti kaj se je na ovim prostorima događalo. Kao npr .u 2ww, prvo je Njemačka zbog svoje fašističke i agresorske politike doživala osudu,, suđenja i dugi niz godina snosila posljedice agresorske politike. Tako bi trebalo da Srbija i njihova proćišćena JNA to doživi Znaći postoji redosljed..prvo se je ..Willy Brandt kleknuo.. Ovo relativiziranje krivnje na ovim prostorima ima naravno pozadinu..al\' to bi trebalo puno objašnjavati... Dakle to kaj se Čičak šeta sa nekim Brankom Todorićem nema nikakvo znaćenje ..čak šta više ,izgleda smiješno!

VU
vujo63
18:47 25.04.2010.

Vecernji list je postao prava anti hrvatska novina.Pa ljudi moji, nema dana kad oni na prvom mjesto ne obljavljuju reportaze o onim koji pljuvaju na sve sto je Hrvatsko.Dodemi isto koda citam srpske Vecernje novine.

ZX
zark x
17:02 26.04.2010.

Propaganda velike poluistine. !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije