Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali nogomet

HNS želi karlovački "hakl" po pravilima Uefe

'18.12.2010. Karlovac - Skupstina nogometnog saveza Karlovacke zupanije. Neven Sprajcer predsjednik Nogometnog saveza karlovacke zupanije. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
28.01.2011.
u 15:55

U NS KŽ smatraju da bi se prijelazom na tzv. futsal pravila izgubila atraktivnost, ali i tradicija karlovačkog turnira

Finalni susreti tradicionalnog karlovačkog malonogometnog turnira u kojima ćemo doznati imena najboljih haklera održat će se sljedeći tjedan. Veterani će pobjednika dobiti u utorak, a finale glavnog turnira je u četvrtak. To je prilika mnogim zaljubljenicima u mali nogomet da uživaju u dvoranskim virtuozima, ali i prilika za razmjenu mišljenja o mogućnostima ukidanja turnira kakav Karlovčani znaju već desetljećima.

 – Postoji inicijativa HNS-a da se malonogometni turniri održavaju u njihovoj organizaciji, po tzv. futsal pravilima. Iako još nemamo službenih informacija o tome, smatramo da bi se time narušile dinamičnost i atraktivnost turnira, a vjerojatno bi pala i kvaliteta – smatra Tomica Belavić, voditelj turnira u Školskoj sportskoj dvorani.

 Po tim bi pravilima u igri bio 4+1 igrač, igralo bi se bez mantinela, s akumuliranim prekršajima... Iako je riječ o službenim pravilima po kojima se održavaju prvenstva, i karlovački nogometni djelatnici su protiv uvođenja tih normi u sadašnji malonogometni turnir.

 – Ova je inicijativa na tragu Uefine akcije. Iako to poštujemo, osobno sam, a i kao nogometaš, protiv toga. To bi ubilo draž našeg turnira, ali i tradiciju koju ima. Nadam se da ćemo naći rješenje – rekao je Neven Šprajcer, predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije