Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osudili poskupljenje

HNS: Vinkovčani plaćaju najskuplje grijanje

radijator
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
14.03.2013.
u 13:25

HNS navodi kako su najnovijim poskupljenjem grijanja za 17 posto, Vinkovci postali grad s najskupljim grijanjem u Hrvatskoj te osuđuju način na koji je GTG, gradska tvrtka zadužena za grijanje izvela i predstavila povećanje cijene.

Povodom najnovijeg poskupljenja grijanja u Vinkovcima, priopćenjem se oglasio vinkovački HNS kojega potpisuje Ivo Bikić, povjerenik vinkovačke podružnice. U priopćenju se navodi kako najnovijim poskupljenjem grijanja za 17 posto, Vinkovci su postali grad s najskupljim grijanjem u Hrvatskoj te osuđuju način na koji je GTG, gradska tvrtka zadužena za grijanje izvela i predstavila povećanje cijene.

- Činjenica je da je HERA o poskupljenju donijela odluku isključivo na zahtjev GTG-a, a ne stihijski i samostalno kako tvrde u gradskoj tvrtki. Takav način komunikacije s građanima smatramo manipulacijom javnošću. Najnovijim poskupljenjem, cijena grijanja u Vinkovcima je dva i pol puta skuplja u odnosu na Osijek, Sisak i Zagreb. Rezultat je to neracionalnog poslovanja i zahtjeva GTG-a prema HERA-i. Naglašavamo da poskupljenje na štetu građana nije način rješavanja nagomilanih problema i spašavanja tvrtke koja je pokrenula predstečajnu nagodbu. Podići cijene usluge bez najave, uz prethodnu gradonačelnikovu najavu 30-postotnog smanjenja te iste usluge, predstavlja potpuno podcjenjivanje i krajnje neodgovoran odnos prema sugrađanima - navodi se u priopćenju HNS-a i poziva gradonačelnika i direktora GTG-a \"da se ispričaju građanima za iznošenje lažnih informacija te pod hitno isprave štetu koja je novim, neopravdanim poskupljenjem nanesena velikom broju građana\".

HNS drži kako gradske tvrtke i ustanove moraju biti na usluzi potrošačima, a džepovi građana ne mogu biti kasice prasice za pokrivanje propalih investicija, promašaja nesposobnih direktora i lokalne samouprave. 

>> \'Povećali su cijenu grijanja bez odluke gradskog vijeća\'

Ključne riječi

Komentara 2

SA
satar
15:49 14.03.2013.

0,42 kn

Avatar messerschmidt
messerschmidt
18:37 14.03.2013.

Ooo, bolji ste! Mi smo 0,38.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije