Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA SRMTI
Povratak na članak

HNS: Savka Dabčević-Kučar se zalagala za sve što je Hrvatska trebala biti

Savka Dabčević-Kučar osnovala je stranku HNS 1990. godine i bila je njezina prva predsjednica do 1994., kada ju je naslijedio Radimir Čačić.

Komentari 7

DU
Deleted user
13:16 06.08.2019.

Zalagale se za nešto u krivo vrijeme i na krivom mjestu. Nisu ih zabadava devedeset prve zvali vrbovi klinovi! Mada smo mi koji ih se sjećamo od hrvatskog proljeća od nje, Tripala, Gotovca i još nekih puno više očekivali, pa se razočarali.

VL
MO
moškov
14:00 06.08.2019.

Hrvatska politicka tzv.elita je je jedna id najkorumpiranijih u evropi.....to je ostvareno ....i to su cinjenice....rijtki su politicari bez koruptivnih sklonosti i radnji...prakticki mogu nositi endemsku oznaku....itd

VL
Avatar Observer
Observer
13:34 06.08.2019.

71. su obecavali, 91. su razocarali , a danas su remetilacki faktor sa nekakvih 2 % pristalica. Ukratko HNS -Hrvatska narodna sramota !

VL
Avatar rubinet
rubinet
13:40 06.08.2019.

Što bi gospođa Savka rekla o današnjem stanju HNSa?

VL
BA
baartol
18:13 06.08.2019.

savka i moka bili su naša dika ..sad ih ovi lopuže koji sebe nazivaju hrvatinama i katolicima ni ne spominju ..zasto ..jer nisu dostojni ni crnila ispod noktuiju što bi imali mika i savka

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:34 06.08.2019.

klasična priča o političkim elitama koje su u jednoj fazi svojeg razvoja poželjele još više vlasti. a najlakše se do veće ovlasti dočepati na račun raspirivanja nacionalnih osjećaja, iskoristiti ih za svoj osobni probitak. nije savka radila ni napravila ništa drugačije od mnogih današnjih populista. za što se ona zalagala? za bolji status hrvatske u jugoslaviji? pa to su radile sve političke grupe u jugi, svaka republika je imala svoje proljećare. nije li apsurd da su rankovića, kojeg su u hrvatskoj doživljavali i predstavljali kao srpskog šefa, na kraju baš srbi uništili? čovjek je bio oštar prema svima, klasičan 'jugosloven', nije radio razliku između srba hrvata makedonca u ničemu. u svojoj knjizi piše jadan da on koji je trebao znati sve što se događa u jugi je zadnji saznao da će ga maknuti. radi famoznih mikrofona u titovoj sobi, o kojima pojma nije imao. savka ko savka, nit je smrdjela nit mirisala. tražila nešto što u ono doba nije mogla dobiti. za 15 godina bi ionak do toga došlo. za kilu crne kave trgale su se ruke.

VL
Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
13:13 06.08.2019.

"sve ono što bi Hrvatska trebala biti i možda ono što još nije" za koju se Savka zalagala ce biti takva za koju se zalagala oko 2619. uz ovakve politicare i iz vlasti i iz oporbe kakvi u Hrvatskoj jesu. I uz takav,, bolje da ne napisem kakav narod, koji konstantno za njih glasa, bez obzira na deranje, guljenje, pljackanje, laganje kojem su od politicara izlozeni, svih dosad i onih za koje ce i opet glasati. I narod koji za masovne prosvjede ni ne zna sto su, a kamoli da na njih pomislja. Valjda zato sto bi na njih trebalo i doci, i pri tome proliti koju kap znoja. Ali zato se taj isti narod zna itekako pozivati na branitelje koji su dali svoje zivote i bili spremni ih dati za Hrvatsku u kojoj ce svatko od svog rada, prihoda i mirovina moci zivjeti kao covjek.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.